Buffé 1
Mellis-rätt OMELÄTT Med två ägg i kylen svänger d
u snabbt ihop en schyst omelett. Med en klick pesto och några oliver blir det här ett perfekt mellis. Recept Ellinor Jidenius Foto Jenny Grimsgård Styling Tove Nilsson 3 1 2 4 Knäck 2 ägg i en bunke. Tillsätt 2 msk vatten, 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. 5 4 Vispa ihop lätt med en gaffel. Du behöver inte vara så noga ... EFTER SKOLAN Snabbt & enkelt mellanmål! Dra med en stekspade så att lös smet kommer mot bottnen.Sluta dra när smeten börjar bli lite krämig. Strö över 2 msk riven ost. Ta färdigköpt eller så river du själv av en bit i kylen. 6 Du behöver! 2 ägg + 2 msk vatten + 1 msk olja + salt + svartpeppar SMAKSÄTTNING Klicka på 2 msk grön pesto. Låt steka tills bottnen börjar få lite färg och ytan känns fluffig och inte rinnig. 2 msk riven ost + 2 msk grön pesto + 5–10 oliver (ev basilikablad) UTRUSTNING Bunke + gaffel + stekpanna (ca 20 cm i diameter) + stekspade B U F F É 8 • 2013 17 Hetta upp 1 msk olja i en liten stekpanna, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten. Vicka runt så den täcker hela pannan. 7 Fluffi g & god! Avsluta med 5-10 oliver. Kanske finns en öppnad burk i kylen ... Och med några färska basilikablad blir det riktigt lyxigt. Tips! fl er smaksättningar hittar du på ICA.se/buff e