Buffé 1
En grön stjärna Ottolenghi! Han är ett av matvärl
dens hetaste namn just nu: Yotam Ottolenghi. Kocken och kokboksförfattaren toppar bästsäljarlistorna med sina gröna recept. Han är mannen som fått inbitna köttälskare att vurma för grönt. Häng med till London och till Ottolenghi! Text Nina Olsson Recept Yotam Ottolenghi Styling Tove Nilsson Foto Jenny Grimsgård (mat) Vem? Israelfödd kock, 45 år, kokboksförfattare och matskribent bosatt i London. Känd för sin vegetariska mat och populära delis i London. Utbildad konditor. Aktuell Ständigt aktuell som en förespråkare för grönare mat. Medförfattare till boken »Jerusalem», ett samarbete med den palestinske kocken Sami Tamimi. Delägare i tre delis och restaurangen Nopi. Yotam syns också i diverse rese- och matprogram på brittisk teve. Mer info om Yotams restauranger hittar du på www.ottolenghi.co.uk. Fler gröna britter! Kocken Matthew Wilkinson utgår alltid ifrån det gröna när han planerar maten. I boken »Herr Wilkinsons favoritgrönsaker« (Norstedts) har varje grönsak fått sitt eget kapitel. »Grön mat« (Bokförlaget Max Ström) är en vegetarisk kokbok för alla måltider. Här har kocken Hugh Fearnley-Whittingstall, känd från programserien River Cottage, samlat nästan 200 vegetariska recept. 4 B U F F É 8 • 2013 LÄCKERT FRÅN LONDON