Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR TRE FRÅGOR Sommarens söta Ta vara
på årstidens smaker med en sötsyrlig jordgubbsdessert signerad konditorn Sara Aasum Hultberg. Hur och när började ditt intresse för bakning? – Jag kommer från en familj där mat alltid har varit viktigt så det började väldigt tidigt. Min mormor bakade mycket och farfar var konstnär, så det var en bra kombination. Anledningen till att jag började baka var nog att jag gillade att äta så jag började experimentera i köket. Jag gjorde mitt första bakreportage när jag var 11 år, kanske var det då jag insåg att det var det jag ville göra! Vilka bakverk passar att göra på sommaren? – Jag tycker att det enkla är det goda, speciellt på sommaren. Utgå från de bär eller frukter du kan få tag på i trädgården eller butiken. Gör en paj eller rosta dem i ugnen (eller på grillen!) med socker och smör och servera med en god glass eller lättvispad grädde. Det mesta passar att göra på sommaren – inget slår ju heller nybakade bullar! Berätta om dessertreceptet du komponerat. – I den här desserten ville jag jobba med olika element och texturer. Mascarponekrämen ger krämighet och sötma mot de syrliga jordgubbarna och den krispiga kokosen. Att pickla bär är ett bra sätt att ta tillvara på sommarens smaker! Testa också att använda de picklade jordgubbarna till en jordgubbstårta för att få in lite syra, som tillbehör till vaniljglass eller helt enkelt tillsammans med färska jordgubbar och lättvispad grädde. / 12 BUFFÉ #6–7/2018 SARA AASUM HULTBERG ÅLDER: 28 år. BOR: Stockholm. FAMILJ: Mamma, pappa och två systrar. GÖR: Konditor, matstylist och chefskonditor på Operakällaren i Stockholm. TOPP TRE SOMRIGA BAKVERK: “Smulpaj, hemgjord glass, nybakade kardemummabullar.” SOMMARPLANER: Resa runt i “Sverige, umgås med vänner och familj, äta mycket god mat och baka förstås!” Ä T M A T I S Ä S O N G ! TEXT LIV BOSSUYT RECEPT OCH STYLING SARA AASUM HULTBERG FOTO MATHIAS NORDGREN OCH HELÉN PE
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET