Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
ICAs EGNA SIDOR N Ingen rök utan kött Sugen på am
erikansk barbecue? Ta sommarens grillning till en ny nivå med ICA Selection Holy Smoke BBQ. INTRESSET FÖR GRILLAT har nog aldrig varit så stort som nu. Och visst är både doften och smaken av grillat en sommarkväll svårslagna. För Holy Smoke BBQ har intresset för grillat, framför allt rökig barbecue, gått från hobby till heltidssysselsättning på bara några år. Bakom konceptet står Johan Fritzell och Johan Åkerberg som båda längtade efter något bortom Sveriges gränser. Det resulterade så småningom i öppningen av Holy Smoke BBQ, en restaurang byggd av några containrar på en åker i skånska Bräcke. – Det är ett hobbyprojekt som spårade ur och som vuxit för varje år. Men vi har inte uppfunnit något nytt, det vi gör är att tolka en jättefin gammal amerikansk matkultur där man röker maten under lång tid på låg temperatur, säger Johan Fritzell. Sedan öppningen har Holy Smoke BBQ blivit en självklar destination för den som vill uppleva äkta barbecue och varje säsong lockar restaurangen besökare från hela landet. Gemensamt för köttet på menyn är att det legat 4–24 timmar i rökskåp. Bland rätterna finns allt från brisket och short ribs till kyckling och pulled pork och dessutom ett antal vegetariska sidorätter. Trots att kött står i fokus för Holy Smoke går det inte att förbise vikten av att konsumera det på ett mer hållbart sätt. – Vi tycker att det är kul när folk kommer till oss för att äta kött, men trenden går ju också mot att äta mindre kött och mer grönt. När man äter kött tycker vi att man ska välja bättre kött, snarare än att slentrianmässigt äta halvbra produkter. Det blir godare då än om man äter det hela tiden. FÖR DEN SOM hellre grillar själv har ICA och Holy Smoke BBQ tillsammans tagit fram ett unikt sortiment kött, korv, kyckling och tillbehör. Bland produkterna hittar man till exempel färdigrökt majskyckling, karré och pluma – perfekt för den som vill ha den rätta röksmaken, men inte har tid eller möjlighet att röka själv – och St Louis cut pork rib, en matigare variant av spare ribs. I sortimentet finns också flera sorters korv och tillbehör som bröd och såser. / 43 BUFFÉ #6–7/2018 Johan Fritzell och Johan Åkerberg, Holy Smoke BBQ. HOLY SMOKE BBQ Krapperups kyrkoväg 116, Nyhamnsläge Öppettider från påsk till midsommar: lördag–söndag kl 11–17 Midsommar till slutet av augusti: fredag–lördag kl 11–sent, söndag kl 11–17 September: lördag–söndag kl 11–17 R I C A s E A G S I D O
Buffé SETT I FLÖDET