Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
GRILLAT GRILLADE MAJSKOLVAR MED PARMESAN 6 PERSON
ER / 15 MIN Pensla 6 majskolvar med 2 msk olja och grilla majsen runt om tills de får färg. Smält 50 g smör och blanda med 1 riven vitlöksklyfta, ½ tsk rökt paprikapulver, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Pensla majskolvarna med smöret och strö över finriven parmesan. I ARGENTINA GRILLAR man året om. Asado, som det kallas, är som en sorts ritual där det mesta får plats: glädje, familj, vänskap, tradition, fotboll och religion. – Alla gillar att grilla, oavsett kön eller ålder! säger argentiskfödde kocken Joaquin Zalazar, som tror att han gjorde sitt första asado när han var 13 år gammal. Under sommarloven i Argentina brukade Joaquin och de andra barnen följa med de gauchos, boskapsskötare som arbetade med boskapen under dagarna. – Vi grillade med dem varje dag! För mig betyder sommar just vänner, familj, glädje – och massor av asado. TIPS! Behåll gärna blasten på när du grillar så blir de lättare att äta. EFTER EN KARRIÄR som professionell rugbyspelare började Joaquin jobba med mat i Italien. Idag driver han nyöppnade Matstudionjkpg, en restaurang i källaren till mentorn och stjärnkocken Tommy Myllymäkis hus. – Det är egentligen precis det jag alltid har drömt om, i Argentina älskar vi att ha vänner och familj omkring oss när vi lagar mat, säger Joaquin. Argentinare lägger allt som ska ätas på grillen på en och samma gång. Sedan äter man maten i takt med att den blir klar. Så en asadomåltid börjar med kryddiga färska korvar och ”chinchulines” – inälvor – och fortsätter sedan med olika slags kött tillsammans med grillade grönsaker, sallad och bröd. Alla behöver inte äta allt där man sitter runt bordet. Istället får man tid att prata medan man väntar på sin favoritbit. – Ett tips om man hamnar på ett argentinskt asado är att hålla sig nära grillmästaren, det är nämligen där de finaste bitarna provsmakas! / ASADO ENLIGT JOAQUIN På grillen – Grillat bröd med kryddsmör – Grillade majskolvar med parmesan – Kryddiga kycklingspett – Lax i foliepaket med gorgonzola – Entrecote och salsiccia – Grillad ananas med dulche de leche Tillbehör – Rostad sötpotatis med getost och mynta – Sallad Criolla med grillad lök och tomat – Chimichurri 28 BUFFÉ #6–7/2018 JOAQUIN ZALAZAR ÅLDER: 43 år. BOR: Jönköping. GÖR: Driver restaurang Matstudionjkpg i Jönköping. LÄGGER HELST PÅ GRILLEN: “Kalvbräss.”
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET