Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
VINJETT MIDSOMMARENS SUCCÉRÄTT! MATJESSILL MED ÄG
G, KAVRINGSSMUL OCH GRÄDDFIL 6–8 PERSONER/ 30 MIN INGREDIENSER TIPS! Så kokar du den perfekta potatisen – se guide på buffe.se 400 g matjessill 4 skivor kavring 50 g smör 5 ägg 500 g kokt kall färskpotatis 1 dl smulad Västerbottenost ½ dl finskuren gräslök 5 rädisor 2 dl gräddfil svartpeppar och färsk dill till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Smula eller riv kavringen. Stek smulorna i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Lägg på en bit hushållspapper. Låt svalna. 2. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Dela potatisen på mitten. Skiva rädisorna tunt. Häll av och skär sillen i bitar. 3. Fördela ägg, potatis och matjessill på ett fat. Klicka på gräddfil och toppa med kavringssmul, gräslök, rädisor, smulad ost, svartpeppar och dill. DILLKNÄCKE 20 RUNDA BRÖD / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 ¾ dl vatten 2 msk honung 15 g färsk jäst 250 g vetemjöl, ca 4 dl 500 g fint rågmjöl, ca 9 dl 2 tsk salt 2 tsk bikarbonat 1 dl hackad dill fint rågmjöl till utbakning GÖR SÅ HÄR 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme. INLAGD SILL MED AQUAVIT, DILL OCH GURKA 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 förp 5-minuterssill 1 dl ättiksprit 12% 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 krm salt 8 cl aquavit 2 msk dillfrön ½ gurka 1 dl hackad dill GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Ta från värmen och låt svalna helt. 2. Rör ner aquavit och dillfrön i den kalla lagen. Häll av och skär sillen i bitar. Skiva gurkan tunt. 3. Varva sill, gurka och dill i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt stå minst 8 timmar i kylen före servering. 2. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 20 bitar och forma till runda bollar. 3. Kavla ut till runda tunna knäckebröd, ca 30 cm i diameter, på mjölad bänk. Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga bröden med en nagg eller gaffel. 4. Grädda i mitten av ugnen 4– 6 minuter. Lägg sedan alla bröd på hög och torka i ugnen på ca 100°C i 15 min. Låt svalna på galler. Förvara i en lufttät burk. 17 BUFFÉ #6–7/2018 › › ›
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET