Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
SOMMAR Matiga podcasts för hängmattan 3 x vegansk
t på grillen XXXXX FÄRSKA SIFFROR från Jordbruksverket visar att svenskarna äter allt mindre kött. Oavsett om du är köttätare, flexitarian, vegetarian eller vegan så finns det gott om skäl att köra växtbaserat på grillgallret – inte minst för att vi under sommaren fullkomligt badar i fantastiska grönsaker! 1. GRILLAD ENDIVE MED APELSINOCH DRAGONVINÄGRETT Många salladssorter har en naturlig sötma som kommer fram när de grillas. Välj en sort med bra stadga som romansallad eller endive, grilla den snabbt och hett, och servera med din favoritdressing. 2. MAJSKOLVAR MED KARIBISKA SMAKER Grillad majs med en het karibisk kryddblandning, limejuice och rostad kokos är en smakkombination som nedstigen från himlen. 3. GRILLAD TOFU MED PAPRIKASALSA Fast tofu håller formen bra på grillen och tar dessutom smak av rökigheten. Vi serverar den gärna på grillat surdegsbröd tillsammans en sötsyrlig paprikasalsa. Recepten hittar du på buffe.se. The Sporkful Namnkunniga gäster, humoristiskt matnörderi och en blandning av allvarliga och lättsamma ämnen gör amerikanska The Sporkful till ohotad etta i kategorin matiga podcasts. Feeder Hur kommer det sig att mat trumfar både musik och mode som vår viktigaste identitetsmarkör? Det är en av nötterna som programledaren Fredrik Torehammar försöker knäcka i Livsmedelsföretagens podcast om mat och samhälle. Maxad efterrättsmacka med jordgubbar och mascarpone Färska jordgubbar, mascarpone, mörk choklad och smör som får smälta samman mellan två skivor ljust bröd. Den grillade efterrättstoasten är en underbart dekadent kusin till den fattiga riddaren och passar lika bra till efterrätt som till en lyxig frukost. Experimentera med olika sorters frukt och bär och hitta din favorit! 2 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 8 färska jordgubbar ½ dl mascarpone 1 krm vaniljpulver 4 skivor ljust surdegsbröd 1 msk florsocker ½ dl riven mörk choklad, 70% 2 msk rumsvarmt smör vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skiva jordgubbarna. Blanda mascarpone, vaniljpulver och florsocker, bred på två av brödskivorna. Lägg på de skivade jordgubbarna och strö över chokladen. Lägg på de resterande två brödskivorna. Bred smör på utsidan av båda brödskivorna. 2. Grilla eller stek på medelvärme på båda sidor tills brödet fått fin färg. Halvera toasten och servera med vaniljglass. Edward Bloms smörgåsbord Med ett stort gastronomiskt intresse och bakgrund som kulturlivshistoriker tar Edward Blom matpratet till en ny nivå tillsammans med sidekicken och matkommunikatören Mats Ryd. 58% … tycker att maten blir godare av att grillas än vid annan tillagning. 9 BUFFÉ #6–7/2018
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET