Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
MIDSOMMAR MIDSOMMARPLÄTTAR MED SIKROM OCH SYRAD L
ÖK 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 ägg 2 ½ dl vetemjöl 5 dl mjölk ¾ tsk salt 2 tsk ljust muscovadosocker ca 80 g sik- eller stenbitsrom 2 dl gräddfil smör ärtskott och färsk dill att toppa med Syrad lök 2 schalottenlökar ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker 2 dl vatten GÖR SÅ HÄR 1. Syrad lök: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skala löken och skiva tunt. Lägg ner i lagen och låt stå minst 1 timme i kylen. 2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och socker. Smält 2 msk smör och rör ner. Låt smeten stå minst 40 minuter i kylen. 3. Stek plättar i smör i en plättlagg. Värm plättarna vid servering. Servera med sikrom, gräddfil, syrad lök, ärtskott och dill. HEMKRYDDAD SNAPS MED BLÅBÄR OCH KARDEMUMMA CA 7 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 5 dl färska blåbär 2 msk mortlad hel kardemumma 70 cl okryddat brännvin färska blåbär till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Lägg blåbär, kardemumma och brännvin i en kastrull eller annat kärl med lock. Låt stå och dra ca 1 vecka i rumstemperatur. 2. Sila bort kryddorna. Sila ytterligare en gång genom ett kaffefilter. Häll upp på väl rengjord flaska. Lägg gärna ner lite färska blåbär i flaskan som dekoration. Förvara svalt. 16 BUFFÉ #6–7/2018 › ›
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET