Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
VINJETT TIPS! Låt gärna köttet vila 10–15 minuter
under folie efter grillningen, det gör det ännu saftigare och godare! KRYDDIGA KYCKLINGSPETT 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 kycklingfiléer 2 tsk rökt paprikapulver 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olja 1 tsk salt ½ tsk peppar GÖR SÅ HÄR 1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Blanda med övriga ingredienser och låt stå minst 1 timme i kylen. 2. Trä kycklingen på 6 spett och grilla runt om tills den får fin färg och är genomstekt. CHIMICHURRI CA 3 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök ½ kruka oregano 1 kruka rosmarin 1 kruka bladpersilja ½ msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 1 tsk rökt paprikapulver 1 msk vitvinsvinäger 1 ½ dl oliv- eller rapsolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Hacka oregano, rosmarin och bladpersilja. 2. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen minst 12 timmar. TIPS! Chimichurri är en sydamerikansk sås på örter, citron och lök som passar perfekt som marinad eller tillbehör till grillat kött. PERFEKT TEMPERATUR Använd en grilltermometer för att avgöra när köttet är klart. Tänk på att termometerns spets alltid ska vara placerad i mitten, där det är som tjockast. Undvik att skära i köttbiten för att se om det är klart, då går mycket av köttsaften förlorad. 29 BUFFÉ #6–7/2018 Blodigt 52–54˚C – Nöt, lamm Medium rare 55–60˚C – Nöt, kalv, lamm Medium 58–68˚C – Nöt, kalv, lamm Välstekt 70˚C – Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm » ›
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET