Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
TRE FRÅGOR VINJETT SOMMARDESSERT MED MASCARPONE O
CH JORDGUBBAR 4 PORTIONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl lag från picklade jordgubbar (se recept intill) ½ dl strösocker 2 dl picklade jordgubbar (se recept intill) 2 dl färska jordgubbar rostade kokosflakes och färsk rosmarin att toppa med Mascarponekräm 2 dl vispgrädde 125 g mascarpone 2 msk strösocker 1 krm vaniljpulver GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 5 minuter. Låt svalna lite. 2. Mascarponekräm: Vispa grädde, mascarpone, socker och vaniljpulver fluffigt. 3. Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på fyra tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen. PICKLADE JORDGUBBAR MED VANILJ OCH ROSMARIN CA 5 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 500 g färska jordgubbar 1 rosmarinkvist ½ vaniljstång 1 dl äppelcidervinäger 1 dl vatten 1 dl strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skölj jordgubbarna. Dela på mitten och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj. 2. Koka upp vinäger, vatten och socker. Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen. 13 BUFFÉ #6–7/2018
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET