Buffé 1
Buffé SOMMAR – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé MIDSOMMAR PÅ NORRLÄNDSKA
MIDSOMMAR SMÖRDEGSFLARN MED ROTSELLERI, CRÈME FRA
ICHE OCH FETAOST 6–8 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 rulle kyld smördeg, ca 250 g 300 g rotselleri 2 msk smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl crème fraiche 100 g fetaost ¾ dl hackade rostade hasselnötter ½ dl finskuren gräslök skivade rädisor och krasse till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rotsellerin i tunna strimlor. Stek i smör tills den mjuknar och får lite färg, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. 2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Skär degen så det blir ca 12 bitar. Nagga botten och bred på crème fraiche. Fördela rotsellerin på och smula över fetaosten. 3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills den får fin färg. Toppa med hasselnötter, gräslök, rädisor och krasse. SOMRIG MAZARINTÅRTA MED FÄRSKA BÄR 8–10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver smör till formen GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop mandelmassa och smör med elvisp på låg hastighet till en slät smet. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet. › 2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ner ca 1 dl hallon i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt. 3. Ansa och dela jordgubbarna. Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt. Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Toppa med vispad grädde, hallon och jordgubbar. Glutenfri midsommardröm! 20 BUFFÉ #6–7/2018 ›
Buffé SVENSKA SOMMARPÄRLOR
Buffé NU GRILLAR VI ARGENTINSKT
Buffé VÄRLDSMÄSTERSKAP I SNACKS
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET