Buffé 1
SMÖRSTEKT KOLJAFILÉ MED TOMATRISOTTO 4 PERSONER /
45 MIN INGREDIENSER ca 400 g koljafilé 2 msk smör salt, svartpeppar Tomatrisotto 2 ½ dl risottoris, t ex avorio 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten ½ gul lök 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesan 1 dl strimlade soltorkade tomater ½ msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller ½ tsk torkad GÖR SÅ HÄR 1. Tomatrisotto: Värm fond och vatten i en kastrull. Skala och hacka löken. Stek lök, ris och tomatpuré i oljan i en kastrull på medelvärme 2–3 minuter. 2. Häll i vin och sjud på låg värme tills det mesta kokat in. Tillsätt buljongen, lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men fortfarande har lite tugg motstånd, ca 20 minuter. Vänd ner parmesan, tomater, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar. 3. Krydda koljan runt om med ¾ tsk salt och ½ tsk peppar. Stek fisken i smöret på hög värme ca 1 minut per sida tills den får fin färg. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 minuter. Fisken är klar vid en innertemperatur på 56° C. Servera med risotton och gärna ruccola.