Buffé 1
TACOKRYDDAD BLOMKÅLSFÄRS 4–6 PERSONER / 30 MIN 2.
Stek ca ½ dl smet åt gången i olja några minuter per sida så att ytan blir lite knaprig. Bröden blir pannkaksliknande i sin konsistens. Förvara i en handduk innan servering. INGREDIENSER 1 blomkål ca 600 g 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk majs, ca 150 g 2–3 msk tacokrydda 2 dl vatten 1 dl hackad koriander 1 msk färskpressad limejuice raps- eller kokosolja GÖR SÅ HÄR 1. Riv eller mixa blomkålen hastigt till ett smul i matberedare. Skala och hacka lök och vitlök. Häll av majsen. 2. Stek majsen i het panna i 2 msk olja tills den får färg, ta åt sidan. Stek lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt blomkåls rivet och taco krydda. Rör om och tillsätt vatten, låt koka ihop ca 5 minuter. Blanda ner majs, koriander och limejuice. GUACAMOLE 6 PERSONER / 15 MIN Dela och kärna ur 3 avokador. Mosa avokadon och blanda med 1 finhackad grön chilifrukt, 1 riven vitlöksklyfta, 2 msk färskpressad limejuice och ½ dl hackad koriander. Smaka av med salt. Tid för tacos! RECEPT SOFIA HELLSTRÖMER STYLING ANNA WENDT FOTO SIMON BAJADA Ingen fredag utan tacos. Är det någon rätt som går att variera i oändlighet så är det denna middagsfavorit. Här listar vi tio spännande recept som tar dina tacos till nya höjder. Smaklig måltid! 29 BUFFÉ #6–7/2018