Buffé 1
TACOFREDAG CEVICHE PÅ TORSK MED CHILI OCH LIME 4–
6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g fryst, tinad torskfilé 2 ½ dl färskpressad limejuice 1 tomat ½ gurka 1 grön chili 1 silverlök 2 dl hackad koriander ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Skär torsken i små tärningar och lägg i en skål. 2. Dela och kärna ur tomaten. Skala och kärna ur gurkan. Skär tomat och gurka i små tärningar. Finhacka chilin. Skala och finhacka löken. 3. Blanda fisken med grönsakerna, chilin, löken och limejuicen. Smaka av med salt. SNABB MANGOSALSA 4–6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 mango 1 röd chili 1 liten rödlök 2–3 msk färskpressad limejuice 1 dl hackad koriander eller persilja 2 msk olivolja 2 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala mangon och skär i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser i en skål. TIPS! Enkla tips! SNABBSYRAD RÖDLÖK Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Pressa över limejuice. Blanda och låt stå ca 15 minuter. SNABBSYRAD RÖDKÅL Strimla rödkålen tunt. Pressa över citron eller Blanda ihop cevichen precis före servering. lime, ringla över lite olivolja och salt. Massera med händerna tills kålen är mjuk. EGNA TORTILLACHIPS Klipp eller dela valfri sort tortilla bröd i tårtbitar. Pensla med olivolja och strö över flingsalt, rosta i ugnen på 225°C i ca 3–5 minuter. Smaksätt gärna med cayennepeppar eller paprikapulver. MATIGT TILLBEHÖR Blanda kokt rött eller 31 BUFFÉ #10/2018 svart ris med svarta bönor, rostad majs och valfria färska örter. HET SÅS Blanda majonnäs och sriracha så har du snabbt och enkelt en chilimajo. SYRLIG SÅS Blanda fet yoghurt, t ex grekisk, med juice och skal från lime. LÄGG IN EGEN CHILI På buffe.se hittar du recept på inlagda jalapeños.