Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 KARIBISK KOKOS-OCH CURRYKYCKLING FÖR
4 PERSONER 600 g kycklingfilé 1/2 gul lök 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 msk curry 1 krm kajennpeppar 1/2 tsk saft 1 lime TILLBEHÖR: 600 g fryst ris- eller couscousblandning GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 175°C. 2. Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Blanda kokosmjölk, curry, kajennpeppar och salt. 3. Pressa juicen från limefrukten och blanda ner i kokosmjölkblandningen tillsammans med den rivna löken. Salta och peppra kycklingfiléerna. 4. Smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg i kycklingen. 5. Häll över såsen och ställ in formen i ugnen på mellersta falsen i ca 35 minuter. 6. Stek ris- eller couscousblandningen enligt anvisningen på paketet. 7. Servera kycklingen på en bädd av orientalisk ris- eller couscousblandning. Beredning: 10 minuter I ugnen: 35 minuter Energi:** * Fett: ** * Fibrer:* Jacob: - Om du har tid, låt kycklingen marinera i upp till 1 timme i såsen. För alla? Själva kycklingrätten innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Uteslut couscous vid glutenintolerans och servera ris i stället. Läs för säkerhets skull på risblandningens innehållsdeklaration. Kokosmjölk Kokospalmen växer i tropikerna och kan bli upp till 100 år. Mellan sitt 20 :e och 70 :e levnadsår ger den årligen 50-120 nötter som väger 1/2-1 1/2 kg. Det går åt 2-3 nötter för att producera en burk kokosmjölk. Kokosmjölk, som är pressat fruktkött från kokosnöten, kan man använda i soppor, curryrätter, till kött, grönsaker och skaldjur samt i desserter och sötsaker. Fetthalten varierar från ca 6 °/o i lättkokosmjölk till ca 14% i vanlig kokosmjölk och drygt 20% i kokosgrädde. Kokosmjölk är en perfekt såsbas för mjölkallergiker eftersom det innehåller endast kokosnöt och vatten. Men läs för säkerhets skull på förpackningen. Liselotte: - Mmm... Vilken färg och vilka smaker. Och ändå så superenkelt. Med en burk kokosmjölk som är en smak de flesta barn gillar, lite lök och kryddor har vi en rätt som imponerar på den truligaste tonåring. Frysta grönsaksblandningar med ris eller couscous är verkligen en räddare i nöden. I stället för kycklingfilé hade jag gärna valt färska lårfiléer av kyckling. De är saftigare och har en härlig smak. Gör en frisk fruktsallad som efterrätt.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40