Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Det flitiga matlaget: Felix, Hjalmar
, Eje, Adrian, Amanda, Greta och Astrid samt Johanna. Och nog äter barnen mer om de varit med och lagat maten. Kycklingen kan även fyllas med något annat, tex apelsin och basilika, stekt fläsk och katrinplommon. Det går också bra att göra den utan fyllning bara med olja, citron och kryddor ovanpå. GRILLAD KYCKLING FÖR 4- 6 BARN 1 färsk kyckling (helst med klarknapp) 1 gul lök 1 citron 10 svarta oliver med kärnor 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar 2 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 225°C. 2. Skölj kycklingen under rinnande vatten. Klappa den torr med lite hushållspapper. 3. Skala och skär löken i 4 klyftor. Tvätta citronen i varmt vatten och skär den i 4 klyftor. 4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form med bröstet upp. Stoppa lökklyftor, 3 citronklyftor, oliver och rosmarin kryddan i kycklingen. Knyt ett snöre om benen och dra åt så att inget trillar ut. 5. Pressa citronjuicen ur den fjärde klyftan över kycklingen. Gnid sedan in saltet, pepparn och olivoljan. 6. Sätt in kycklingen i ugnen i 10 minuter, sänk sedan värmen till 175°C och låt den stå i ca 50 minuter eller tills klarknappen ploppar ut. Finns det ingen klarknapp så stick en vass kniv i den knubbigaste delen av benet, vätskan som kommer ut ska vara helt genomskinlig och inte rosafärgad. 7. Pensla då och då kycklingen med skyn i formen. 8. Lägg upp kycklingen på ett fat och klipp upp snöret runt benen. Plocka ut fyllningen och servera sedan kycklingen med en sallad eller bara ett par skivade tomater eller någon annan grönsak.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40