Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Wok Wok är en sorts stekpanna, vanlig
en med rundad botten och höga kanter, som har använts under mycket lång tid i Kina och i andra asiatiska länder. Att woka betyder att man på hög värme snabbt fräser kött, fisk och/eller grönsaker under omrörning. Wokpannans form har en viktig energisp.rande funktion. I Kina tillagades maten med hjälp av kol eller ved som var mycket dyrbart bränsle. För att spara på bränslet formades pannan så att elden snabbt kunde värma upp hela kärlet, ingredienserna skars i tunna skivor/strimlor och tillagades snabbt över den höga värmen. Wokad mat kan också vara väldigt fettsnål. Det kan räcka med en tesked olja i woken. Sedan steker man grönsakerna eller köttet hastigt, häller på lite vatten och snabbt på med ett lock så att allt får ånga klart därinne. Då behåller grönsakerna sin spänst, smak och krispighet. FLÅS KF I LE M£D NUDLAR OCH WOKGRONSAKER FÖR 4 PERSONER (HUNGRIGA) 600 g fläskfilé (putsad) salt, peppar 2-3 msk hoisinsås 2 påsar snabbnudlar, valfri smak 500 g frysta wokgrönsaker 3 msk matolja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Ställ in en ugnssäker form mitt i ugnen. 2. Salta och peppra fläskfilén generöst och pensla med hoisinsås. 3. Ta ut den heta formen, häll i 1 msk matolja och lägg i fläskfilén. Ställ genast in i ugnen. Ugnsstek i 30 minuter, vänd filén efter halva tiden. 4. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten i en rejäl kastrull. Koka nudlarna (men tillsätt inte kryddpåsarna) under omrörning i ca 3 minuter. Häll av vattnet och kyl nudlarna snabbt i kallt rinnande vatten. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag. 5. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna. Häll ner wokgrönsakerna och stek i ca 5 minuter. Rör om då och då. 6. Vänd ner nudlarna och kryddblandningen från nudelpåsarna. Salta och peppra och blanda väl. 7. Värm i ca 5 minuter. 8. Lägg upp nudlar och grönsaker i djupa tallrikar. Ta ut fläskfilén, skiva och fördela den överst. Servera gärna extra hoisinsås eller någon annan favoritsås bredvid. Tillagning: 30 minuter Energi: * • Fett: ** * Fibrer:* Jacob: - Få ingredienser och enkel tillagning, dessutom få kalorier och extra snålt med fett - en kanonmåltid. Servera gärna med grovt bröd för att få mer fibrer. För alla? Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker innehåller gluten och mjölk. Kontrollera så att inte ägg förekommer i snabbnudlarna, välj i så fall vanlig äggfri pasta. Ändra till glutenfritt genom att välja glutenfri pasta i stället för nudlarna. Ändra så här till mjölkfritt: byt ut hoisinsåsen mot grillsås eller soja och välj nudlar eller pasta som passar. Liselotte: - Busenkelt, snabbt och hur gott som helst. Wokblandningar går åt som smör i solsken hos oss, och alla dessa asiatiska såser som hoisin m m är numera lika vanligt som ketchup. Varför inte strö över lite rostade cashewnötter för att få lite extra »crunch»? •H l Använd en VASS kniv, gärna med smalt blad. Stick in kniven under hinnorna, ta lite i taget, och skär mot hinnorna så att det inte kommer med något kött.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40