Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat MdX 5 ingrediense
r AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag: Grönsakstortilla Skala och skiva 5-6 potatisar. Skölj och strimla 1 purjo. Kärna ur och strimla 1 stor röd paprika. Fräs/woka det gröna lätt i 1-2 msk olja i en stekpanna. Vispa upp 6 ägg i en skål med 1/2 dl vatten, 1 dl riven parmesanost, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll äggstanningen i pannan. Grädda på svag värme i ca 10 minuter. Servera med bröd och ev en blandad sallad. Tisdag: Risotto med rucola Skala och hacka 2 gula lökar och 1 vitlöksklyfta. Fräs i lite olja i en gryta stor nog för riskok. Tillsätt 3 dl avorioris och 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton med 1 knippa rucola strödd över. Bröd och blandad sallad gör måltiden komplett. Onsdag: Augustisoppa Dela 1 stort blomkålshuvud i buketter. Skär ca 300 g broccoli i bitar och buketter. Blanda samman kålsorterna i en gryta stor nog för soppkök. Häll på 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten). Låt koka i 5-7 minuter. Smaka ev av med salt och peppar. Red försiktigt av med en blandning av 1 msk smör/margarin och 1 msk vetemjöl. Runda av med 1 dl créme fraiche. Servera med tärnad röd och grön paprika. Ev också strimlat bräckt bacon. Torsdag: Spätta Madras Rulla samman 500 g spättafiléer och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form. Blanda 2 dl mellangrädde med 1-2 msk madras curry paste och 1/2 tsk salt. Fördela blandningen över fisken. Ställ in ca 15 minuter i ugn, 225°c. Eller i mikron på full effekt (max 800 w) i 4-6 minuter. Servera med t ex kokt potatis och kokta klyftor av vitkål. Fredag: Schnitzlar ä la lemone Lägg 4 skivor färsk skinka å 150 g i en marinad av 1 tsk rivet skal av citron, 3 msk olivolja och 1 msk juice av pressad citron. Låt marinera i ca 10 minuter. Värm 1 msk olivolja i en panna och bryn schnitzlarna på båda sidor. Sänk värmen. Häll på marinaden samt resten av juicen från citronen. Låt småkoka i ca 5 minuter. Hacka 1/2 knippa persilja och vänd ner i pannan. Smaka av med 2 msk kapris, salt, peppar och 1/2 tsk socker. Servera schnitzlarna med pasta och sockerärter. Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40