Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Lättlagade mellanmål När bullsuget ä
r stort men brödburken tom är det bra att ha ett snabbt och gott recept på mellisbullar. Degen till dessa bullar gör man direkt i kastrullen innan de läggs i bullformar och gräddas. Medan bullarna svalnar på gallret är det gott med dipp och knapriga grönsaker. Skär exempelvis morötter och gurka i stavar. Gör en dipp av matlagningsyoghurt eller lättcréme fraiche och smaksätt med curry, chilisås eller hackade örter, exempelvis basilika, gräslök, oregano. Krydda med salt och peppar och dippa grönsakerna i dippen. Det vanligaste mellanmålet är smörgås med olika slags pålägg. Här är smörgåsen en varm sandwich som stekts trasig i smörgåsgrill. Har man ingen smörgåsgrill kan sandwicharna göras i våffeljärn eller stekas i lite matfett i en stekpanna. Nypon-, frukt- och blåbärssoppa, mjölkchoklad, juice och mjölk är alla bra drycker att dricka till mellis. men ibland behöver man variation. Då kan man göra en fluffig smoothie, en milkshake eller en läskande fruktdrink i mixer eller med en mixerstav. Har du ingen mixer eller mixerstav kan drinkarna mixas med elvisp, men de kan då innehålla små bitar av frukten. SMOOTHIE Till 2 glas behövs: 1 banan, 2 dl drickfärdig apelsinjuice, 3 dl mild naturell yoghurt och 1 -2 msk flytande honung. Skala och skär bananen i mindre bitar. Mixa bananen med juice och yoghurt, med mixerstav eller i en mixer. Smaka av med honungen. MILKSHAKE Till 2 glas behövs: 2 dl blåbär (färska eller djupfrysta), 4 dl mjölk och 1/2 paket (å 1/2 liter) vaniljglass. Mixa blåbären med mjölken och hälften av glassen med mixerstav eller i en mixer. Häll upp shaken i glas och toppa med resterande glass. FRUKTIG MELONDRINK Till 2 glas behövs: 1/2 honungsmelon (ca 300 g), 3 dl ananasjuice, isbitar, karamellströssel. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa melon och ananasjuice med mixerstav eller i en mixer. Tillsätt isbitar och häll upp i glas. Strö på lite strössel. SALAMINOS SANDWICH 4 STYCKEN 4 skivor formfranska ca 1 dl mjukost 4 skivor salami 1/2 liten röd paprika 1/2 liten grön paprika GÖR SÅ HÄR: 1. Värm smörgåsgrillen. Bre mjukost på 2 av brödskivorna. Lägg på salamiskivorna. 2. Skölj och skär paprikan i ringar. Fördela ringarna på salamin och lägg på resterande brödskivor. 3. Tryck till och stek smörgåsarna i smörgåsgrillen i ca 4 minuter. 4. Skär smörgåsarna mitt itu på snedden och servera ljumma. Variation på fyllning •Rökt skinka, lättcréme fraiche smaksatt med senap, ananasringar. • Keso, kaviar, hackad gräslök. •Mozzarella och tomat i skivor, basilikakvistar, svartpeppar. AVCISS I LUNDI N FOT O KEN T JARDHAMMA R SNABBA RUSSINBULLAR 6 STYCKEN 50 g margarin eller smör 1 dl mjölk 1/2 dl russin 1 dl havregryn 1/2 dl brun farin 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C. 2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) i 30 sekunder. 3. Tillsätt mjölken. Rör i russin, havregryn, brun farin och mjölet blandat med bakpulvret. 4. Forma degen till runda bullar och lägg i bullformar av papper. Ställ dem på en ugnsplåt. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt bullarna svalna något på galler och servera dem sedan med ett glas kall mjölk.
Buffé Sida 40