Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 En dag med Borssén Andrapristagarna
i Buffés chili con carne-tävling fick uppleva en spännande, lärorik och välsmakande dag med Jonas Borssén på Restaurangakademien i Stockholm. Lördagsmorgonen inleddes med en kor t genomgång av dagens program och meny. Tillsammans skulle deltagarna laga följande lunchmeny: Honungslackerade jalapefios fyllda med getost och pecannötter. Hemrök t fjordlax med tomatillo- och avokadosalsa. Grillat kycklinglår med wokstekt pastasallad och kryddig plommonkompott . Passionsfrukt- och mangokompot t med serrano-chili och anismandelkakor.. . Wow , vilken utmaning! Ingredienserna plockades fram och snart var alla i full gång med hackande och skärande under ständigt kommenterande och med uppmuntrande ord av Jonas . Några timmare senare kunde gruppen njuta av en helt fantastisk lunch med goda viner därtill. Eftermiddagen avslutades med en chilifruktsskola. Det blev en dag Det vinnande receptet Juryns motivering: »En chiligryta som går snabbt att laga, med genuina smaker trots att den innehåller ingredienser som är lätta att få tag på. Laga den gärna en dag i förväg.* CHIU CON CARNE FÖR 8 PERSONER 1 kg nötfärs, gärna grovmalen 1 paket bacon (140 g) 4 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 röda paprikor 50 cl julöl eller annat mörkt öl 2 msk vilt- och kantarellfond 1 burk krossade tomater (400 g) 2-3 msk chipotlepaste 11/2-2 msk hackad, inlagd jalapeno 1 tsk målen spiskummin 2 msk chilipulver anchostyle 4 msk tomatpuré 1 burk kidneybönor (400 g) 1/2 kruka färsk oregano rapsolja att steka i salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta. 2. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen. 3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt. 4. Blanda det frästa med köttfärsen. Tillsätt öl, fond, de krossade tomaterna, chipotlepaste, jalapeno, spiskummin, anchochilipulver och kidneybönor. Salta och peppra. 5. Låt småkoka i 15 minuter. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalapeno- och chipotlemängden. 6. Blanda ner tomatpurén och koka i ytterligare 30 minuter. 7. Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter. Chili con carnen ska vara ganska fast. Servera den med lite riven ost, majschips, en klick gräddfil, sallad och en kall öl. För alla ? Vinnarchilin innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten. Mjölk kan förekomma i färdiga fonder, så läs innehållsdeklarationen! Uteslut ost och gräddfil om rätten ska serveras till den som inte tål mjölkprodukter. Bilden ovan från vänster: Richard Carlsson, Buffé, Tobias Engman, Umeå, Jenny Bengtsson, Helsingborg, Hans Bergström, Västerås, Jacob Gray, Buffé, och Jonas Borssén.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40