Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 »LÄRA« -Oj , oj , hur ska det gå för
våra ungdomar nu när de inte kan laga mat längre? Skrockar många olyckskorpar. Tongångarna är inte annorlunda än när Aristoteles oroade sig för ungdomarnas utveckling. Men var lugn, det kommer nog att gå bra. För visst kan ungdomar laga mat. Kanske inte kåldolmar och rimmad oxbringa men väl kanske nudlar med sweet chilisås och pasta med köttfärssås. Faktum är att intresset för mat aldrig har varit större - det lagas mat i alla tevekanaler, det presenteras recept med läckra matbilder i nästan alla tidningar. Ja , faktiskt även i de korrekta finans- och ekonomitidningarna. Och nu kan man studera matlagning på universitet för professor Klötzke, och bli diplomerad sommelier (i absolut världsklass) på ^ Restaurangakademien. På gymnasiet kan man specialisera sig på mat och dryck. Och även många kockar satsar på utbildningar i egna studior. Så inte behöver vi oroa oss. Läs mer om matkunskap på sid 34. n TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR BljfféS rBCBptrBCjistSr ! VWWV. iC9.SG Ja Samuelso n tipsa r o m ny a god a viner . De presentera s p å www.ica.se . sö k p å Buff é Näthandla hos ICA Så är den härliga semestern slut och det har blivit dags at t ta tag i vardagen igen. Jobb , familj och fritid betyder stressiga dagar för många, och att hinna till mataffären underlättar inte alltid ekvationen. Visst skulle det ibland vara enklare och bekvämare att handla hemifrån, och allt fler kunder efterfrågar den möjligheten. Redan idag finns ett antal ICA-butike r som på egen hand erbjuder näthandel , men nu tar vi ett steg till då det snart är premiär för vår nya, gemensamma satsning IC A DIREKT . Lanseringen börjar i Stockholmsområdet, där ett plocklager för näthandel redan står klart, och successivt ska IC A DIREK T sedan etableras även i övriga delar av Sverige. Beställningar komme r at t göras via hemsidan, www.ica.se, och sedan plockas varorna av kunnig personal, antingen i vanliga butiker knutna till IC A DIREK T eller i speciella lager. Sortimentet ska motsvara de t man kan hitta i en vanlig butik och bestå av förstklassiga produkte r och färskvaror av hög kvalitet. Vårt i c A-märke blir som vanligt kunden s kvalitetsgaranti, och vi hoppas att många av er pröva r på detta nya sät t at t handla . Alla kö p från IC A DIREK T ger självklart också bonuspoäng! Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Vardagsgoti • 4 Tomater» 11 Buffé nr 8/2001 Augustisoppa 34 Chili con carne 23 Ciabatta med körsbärstomater 1 3 Djungelbål 24 Enkel tomatsoppa 15 Falukorvsomelett med grönsaker 8 Fetaröra 24 Filégryta med ananas 29 Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker 7 Fruktig melondrink 39 Grillad kyckling 25 Chilivinnare• 20 Johanna i köket• 24 Matkunskap• 34 Grönsaker i paket 18 Grönsakstortilla 34 Hälleflundra med rotsaker och dillsås 28 Indisk grönsakscurry 33 Karibisk kokos- och currykyckling 11 Kyckling med gnocchi och rödgrön salsa 15 Mammas rabarberpaj 27 Marinerad paprika 18 Milkshake 39 Pastarullar med färskost & skinka 6 Pucks morotssallad 24 Risotto med rucola 34 ring eller skriv Redaktion: 08-728 23 OO Adress: Buffé, Box 6630. 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson RecLsekreterare: Anna Gidgård Red .assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -194114 Redaktionsrad: Ingrid Jonasson-Blank, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson, Nina Tarukoski Produktion: Specialtidnmgar, ICA förlaget AB Repro: done Tryckeri: Roto Smeets mW// Mellanmål*39 Salaminos sandwich 39 Schnitzlar ä la lemone 34 Skaldjurstortilla med avokadosås 9 Smoothie 39 Snabba russinbullar 39 Spätta Madras 34 Superbaguetter 27 Tiramisu 18 Tomat- och dillpaj med räkor 21 Tomatmarmelad 17 Tomatsoppa med apelsin 17 Torskchowder 31 Örtolja 18
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40