KOMPIS MED CHEFEN? Hur påverkas en arbetsgrupp dä
r chefen är kompis med någon av de anställda? Inte alltid så positivt, menar forskare. // TEXT KATARINA MARKIEWICZ // BILD THERESIA KÖHLIN KOMPIS med chefen? GÅR DET ATT VARA R DU, ELLER HAR DU kanske varit, på en arbets plats där chefen haft en anställd som även blivit dennes kompis? Eller kanske är just du den kompisen? Känner du i så fall att dina arbetskamrater tittar snett och skvallrar bakom din rygg? Det är inte konstigt. Vänskap med chefen är nämligen den främsta orsaken till avundsjuka på arbetsplatser, menar Nina Korvela, fil lic vid Borås högskola. Hon har forskat om avundsjuka på arbetsplatser och anser att vänskap mellan en chef och en anställd är upplagt för problem. värst blir det om just den som fått de bättre villkoren även är vän med chefen. – Så vill ju ingen ha det. Därför är det viktigt att chefen är öppen med sina beslut och redovisar dem på ett begripligt sätt, säger Nina Korvela. Avundsjuka på en arbetsplats kan börja på de mest subtila sätt. Nina Korvela. – Det vanligaste jag har fått höra är att chefen inte ser en. Man tycker att chefen favoriserar någon annan och att den personen exempelvis har fått bättre lön, tider, förmåner och roligare arbets uppgifter. Avundsjukan brukar också vara relaterad till att den besvikna medarbetaren inte öppet har fått någon förklaring till varför chefens favorit fått dessa förmåner. Ju mer luddiga och slutna besluten är, desto lättare sprider sig avundsjukan och misstänksamheten i arbetsgruppen. Sedan sätter skvallret i gång. Och allra 54 KOLLEGA 2-13 – Jag mötte en anställd som berättade att hon irriterade sig på sin chef för att chefen inte använde hennes smeknamn men gjorde det med en annan anställd som också råkade vara chefens vän. – Det kan tyckas som en petitess, men för arbetsgruppen var det här som ett slags markering av vem som var chefens favorit. Enligt Nina finns avundsjuka på alla slags arbetsplatser oavsett företagets storlek, och ålder eller kön på de anställda. – Värst är det på arbetsplatser som tillämpar bonussystem och vars affärsidé är att de anställda ska konkurrera med varandra. Margareta Oudhuis, docent i arbetsvetenskap vid högskolan i Borås, har en lite annan syn. Hon tror också att det kan vara problematiskt att vara Margareta Oudhuis.