Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 -Många gäster pratar lyriskt om när
de åt flamberat på 50- och 60-talen. Många klassiska krognamn nämns. Och rätterna var också klassiska, som pepparbiff och crépes Suzette, berättar Stefan Torstensson. - en eldig krogklassiker FLAMBERADE RÄKOR FÖ R 4 PERSONE R 400 g skalade räkor (stora) eller 1 k g oskalade 1 msk hackad gul lök 1 msk smör 60-8 0 g champinjoner V2 g saffran (1 påse) 1 tsk curry 2 msk Pernod IV2 dl vispgrädde 1 Vi befinner oss på Reisen, en Stockholmskrog med anor. Här huserar köksmästare Torstensson, som nog många känner igen från artikelserien "Stefans enkla". På Reisen har det åter blivit inne att flambera, och det efter ett bejublat gästspel av den legendariske kocken Bengt Petersén, 76 år. Pigg och vital drog han in i lokalerna med frackar, flamberingsvagn och stråkkvartett. fortsättning på sid 12 2 dl konc hummerfond på flaska V2 dl finhackad persilja V2 dl linskuren dil l GÖ R SÅ HÄR : 1. Fräs löken glansig i smör. Skiva och lägg i champinjonerna. Tillsätt saffran och curry. Fräs en stund till. 2. Rör ner räkorna. Häll på Pernod och hetta upp. Tänd på och låt brinna ut. 3. Skeda ur räkorna. Tillsätt grädden och hummerfonden. 4. Koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av. I matsalen är det hovmästare Per Tallving som sköter flamberingen. Här under överinseende av köksmästare Stefan Torstensson. 5. Rör ner räkblandningen samt dill och persilja. Servera gärna på varma tallrikar. Vill man förstärka rätten så passar det bra att bjuda ris till.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42