Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 söndagsstek väcker många goda minnen
Mormor visste vad hon gjorde när hon satsade på en söndagsstek; god mat som alla gillade! Steken är dryg och räcker till många, och ibland blir det rent av rester, goda sådana. Att steken även passar lata matlagare gör denna svenska klassiker till veckans höjdare. - Hur lagar man en riktig slottsstek, undrade det utflyttade barnet nostalgiskt. Samtidigt hade köttmästaren i min butik förklarat att det är svårt att sälja helt kött. Kunderna tycker bitarna är för stora, för dyra eller så vet de inte hur man lagar till dem. Låt oss därför ge några matnyttiga tips: Har man väl lagat sin första stek, förstår man varför den förblivit en favorit i många svenska hem. Välj en stor stek hellre än en liten. Kött krymper 10-30 procent vid tillagningen. Ju högre ugnstemperatur och ju mer genomstekt kött, desto större viktförlust. Små stekar krymper mer, köp därför inte en mindre stek än 1 kg. Ca 1,5 kg stek ger både festmat och restmat; man tjänar både tid och pengar på en större bit. fortsättning på sid 6 Slottsteksreceptet finns på sid 8
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42