Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i • MAT & HÄLSA. Hälsa och välbefinna
nde hör ihop med mat. Och mat hör ihop med K:A. Därför är hälsofrågorna viktiga i vår verksamhet, såväl i butikerna som på provköket, inköpsavdelningen, m m. Att hälsofrågornas betvdelse dessutom ökar kan de allt fler allergikerna vittna om. Vi i handeln måste underlätta för dessa kunder och ge dem bra information. Men där kan vi bli ännu bättre. Så nu inleder ICA arbetet att förbättra sortimentet och ge tydligare information och fler tips för allergiker. Vi arbetar också för att få fram nya produkter, t ex ICA-handlarnas Solhavre. Den används istället för mjölk av dem som inte tål laktos eller soja. Kunder med särskilda önskemål gör alltid bäst i att prata med sin ICAhandlare. Då kan ju varje butik anpassas efter de egna kundernas behov. Den som har frågor om mat/hälsa kan också ringa Provköket via Kundkontakten (020-83 33 33)Må så gott! Roland Fahlin Koncernchef ICA mvfm Trender å så * t AV YVONNE ERIKSSON När man vill vara trendig och följa modet brukar det twärr gräva djupa hål i plånboken. Därför är det med stor glädje vi nu rapporterar om den senaste trenden på matfronten. Den här gången finns det nämligen grova pengar att tjäna på att vara riktigt inne. Det är den gamla förhatliga matlådan som tagits till heders igen. Riktigt stort är det med matlåda i London. Londonborna har tröttnat på dyra, trånga och trista lunchhak. Istället fixar de ihop sin egen lunch som de lägger i en läcker liten låda, helst inköpt på innevaruhuset Harvev Nichols, och njuter av sin mat tillsammans med arbetskamraterna. Varuhusen överträffar varandra vad gäller superdesignade matlådor, och matPM' ott • NOSTALGI. Det är ordet för dagen. Min gammelmormor Olga kunde laga söndagsstekar som ingen annan. Saftigt kött med en underbar gräddsås, givetvis med kraft och styrka från ansjovisspad. Säkert är jag inte ensam om sådana underbara matminnen. Men hur gjorde Olga och alla andra fantastiska matmammor? På sidorna 5-9 får vi svaret. Och det är faktiskt enkelt! Inne på ämnet nostalgi så går tanken lätt till de klassiska restaurangerna med sina vita dukar och prvdligt klädda servitörer, som alla hade flamberad pepparbiff och crépes Suzette på menyn. Rätter som bjöd på eldigt skådespel och underbar smak. Var inte rädd att prova dessa hemma - men låt inte eldslågorna ta tag i rislampan eller spisfläkten, de kan bli höga! Se sidorna 11-13. Ett annat matminne, som kanske inte är lika gott, är lunchlådorna. Men nu är det dags att slå ett slag för dessa, för rätt gjorda blir de både goda, nyttiga och billiga, missa inte sidorna 23-26. Tony Wallin Chefredaktör Buffé innehåll Söndagssteken som väcker många goda minnen 5 Flamberad pepparbiff - en eldig krogklassiker 11 Cathrine Schuck lär oss panera på nytt sätt 15 Matlådan - nyttig, snabb och billig 23 Lördagsgott: Rotmos och fläsklägg 28 Knepen som sparar tusenlappar Billiga veckan: Läcker mat för 15 kr 34 Lisbeth Kohls: Enkel resa med maten 36 recept FOTO : PEPE NILSSO N affärerna satsar gade rätter i läckra förpackningar. Det trendmedvetna kontorsfolket i centrala London ses varje morgon anlända till jobbet med sin personliga lilla lada fvlld med mat. Nu hoppas vi naturligtvis att just den här trenden kommer till Sverige, för här finns massor att tjäna förutom pengar. Vi slipper stressa när vi äter, maten är ju klar och vi slipper stå och köa på krogen. Vi hinner prata och umgås mer med våra arbetskamrater. Och sist men inte minst: vi kan byta recept med varandra. För ni vet ju hur det är, bordsgrannens mat är alltid godare. LOSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD ! Chefredaktör: Tonv Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 11384 Stockholm. Repro: Scannrepro AB. Tryckeri: Trvckcentra AB. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: cony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . Brunnsviksgubbar 13 Bönsallad 25 Crépes Suzette 13 Falu Stroganoff 34 Fisk- och tomatgryta 26 Flamberade räkor 11 Flamberad pepparbiff 12 Fläsklägg med rotmos 28 Gyllensoppa 34 Honungsapelsin med glass 28 Kardemummafrapinos 20 Kerstins potatissallad 34 Krämig potatisgratäng 12 Musslor Florentine 34 Paprika- och tomatpaj 26 Pastasallad 25 Rostbiff på buffén 6 Rotfrukter med het korv 24 Rotfruktsgryta 34 Senapsströmming 23 Slottsstek 8 Syndigt god porterstek 9 Tandoorifilé med grönsaker 20 Tjälknöl med svampsås 8 Traditionell kalvstek 7 ring Sc skriv ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé , Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42