Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 - nyttig, snabb och billig Förnya ar
betslunchen. Byt burken med keso och bägaren med fruktyoghurt mot en låda. En hemlagad matlåda är en bra idé för den som vill äta nyttigt, snabbt och billigt. Maten blir dessutom mer varierad. Tips på sex läckra lådor följer. • Vi är många som lunch efter lunch tar en tur till butiken och inhandlar en bägare yoghurt, en fraila, en skinkskiva och en tomat. Och det är väl egentligen en skaplig lunch, men man blir inte riktigt mätt... Det är svårt att framåt sena eftermiddagen stå emot kioskens lockelser. Och framförallt blir det tråkigt i längden att dag efter dag äta likadan lunch. Lösningen heter matlåda. Betydligt billigare än salladen från baren och mer mättande än smörgåsen från macketerian. Idag finns både kylskåp och mikro på de flesta arbetsplatser. Det enda som krävs för en god lunch är lite planering. Enklast är förstås att ta med sig rester. Att helt enkelt laga en extra portion middagsmat. fortsättning på sid 24 Buffé 3/1998 SENAPSSTROMMING MED MOS En klassisk matlåda av traditionella svenska råvaror som fortfarande känns lika frestande är fräsigt stekta strömmingar med lent potatismos. FÖ R I LÅDA 3 rensade strömmingar 1 äggula 2 msk fransk osötad senap 2 msk grahamsmjöl 2 krm salt 1 msk smör eller margarin 1 dl gröna ärter citronklyfta POTATISMOS : 3 potatisar 3 msk mjölk 1 dl finklippt dill, gräslök och/eller purjolök salt, vitpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och koka potatisen. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen och rör i mjölk och finklippt kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. 2. Lägg moset och de gröna ärterna (behöver inte kokas eller tinas) i botten på lådan. 3. Rör ihop äggulan med senap och lite salt. Vänd strömmingen i röran och därefter i grahamsmjöl. 4. Stek strömmingen gyllengul i smör och på medelvärme. 5. Lägg strömmingen överst i lådan. AV LOTTA BRINCK FOTO: NISSE PETERSON ILLUSTRATION: LISELOTTE LARSSON 2 3
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42