Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 Vad kan passa bättre att bjuda på en
senvintrig lördag än en nygammal middag med rotmos och fläsklägg. Gör det enkelt och bekvämt genom att använda den populära benfria, rimmade fläskläggen eller rimmat magert bogfläsk. Koka avslutningsvis stavar av kålrot, morot och purjo i läggspadet så att de blir nästan mjuka utan att all spänst går förlorad. En stark senap med vitlök från Provence passar utmärkt till. Som dessert passar honungsstekta apelsinskivor, vindruvor och valnötter serverade med glass. Visst låter det frestande! RIMMAD FLÄSKLÄGG FÖ R 4 PERSONE R 1 rimmad benfri fläsklägg, ca 1,2 kg ca P/2 liter vatten 1 bit purjolök 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 1 kvist timjan GÖ R SÅ HÄR : l.Låt nätet vara kvar på fläskläggen. Lägg den i en kastrull. Stick ev in en köttermometer. 2. Häll på så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Lägg i purjo och kryddor. 3. Låt köttet sjuda på svag värme tills det är färdigt, ca i 1/2 timme, eller tills termometern visar 72-75°c. 4. Ta upp köttet och låt det vila en stund innan nätet klipps upp. Skär bort svål och fett. Skär köttet i skivor. Spara kokspadet! ROTMOS FÖ R 4 PERSONE R 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar ca 5 dl vatten, läggspad eller grönsaksbul j ong salt 5 vit- och kryddpepparkorn 1-2 msk smör eller margarin salt, svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala kålrot (spara en bit till de kokta rotsakerna), morot och potatis och skär alltsammans i bitar. 2. Koka upp vatten, läggspad eller buljong, salt och pepparkorn. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter. 3. Lägg i potatisbitarna och lät alltsammans koka mjukt. 4. Häll av spadet och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp. 5. Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick. Smaka av. KOKTA ROTSAKER FÖ R 4 PERSONE R 1 bit kålrot 1 morot purjolök 2 dl fläskläggsspad GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala kålrot och morot. Ansa och skölj purjon. Skär alltsammans i tunna stavar. 2. Koka stavarna i läggspadet några minuter tills de blir mjuka, men ändå har spänst kvar. Dryckestips: Öl blir det naturliga valet, t ex en ljus lager med stor beska som Samuel Adams Boston Lager (nr 1546). Det är ett smakrikt öl som passar utmärkt. Eller en ursvensk Carnegie Porter (nr 1497) som bjuder på ännu större smak. Finns även som folköl. HONUNGSAPELSIN MED GLASS FÖ R 4 PERSONE R 2- 3 apelsiner 1 liten klase vindruvor, gröna och/eller blå 10 valnötskärnor V2 dl honung valnötsglass GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala apelsinerna med hjälp av en vass kniv. Skär apelsinerna i ganska tunna skivor. 2. Skölj, dela och kärna ur vindruvorna. Dela valnötskärnorna. 3. Rosta valnötterna lätt i en stekpanna. Tillsätt honungen. 4. Lägg ner apelsiner och vindruvor i honungen och låt dem "steka" ganska hastigt på båda sidorna. 5. Lägg upp frukten och nötterna på assietter. Placera en glasskula på toppen av varje portion. Häll över den heta apelsin och honungsskyn. Servera genast.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42