Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Hot TANDOORIFILE MED CURRYGRONSAKER
OCH B ASM ATI RIS FÖR 4 PERSONER 500-600 g fläskfilé 2 krm röd hushallsfärg 1 msk starkt paprikapulver 1 tsk finhackad vitlök 1 msk målen spiskummin 2 msk olja 1 tsk salt, 1 krm peppar YOGHURTSÅS : 2 dl matlagningsyoghurt 2 msk honung, gärna flytande 1/2 dl hackad persilja 1-2 msk citronsaft INDISKT GRÖNSAKSRIS: 1 gul lök, finhackad 1-2 msk curry 1 tsk salt, olja 3 dl ris, helst basmati 6 dl vatten 1-2 dl russin 400 g frysta bukettgrönsaker (tinade) GÖR SÅ HÄR: Skär köttet i 16 eller 32 bitar. Blanda hushållsfärg, paprikapulver, vitlök, spiskummin, olja, salt och peppar i en skål. Vänd köttet i blandningen. Låt marinera under tiden resten tillagas.Trä sedan köttet på 4-8 spett. YOGHURTSÅS : Blanda ingredienserna till såsen. Ställ kallt. GRÖNSAKSRIS: Fräs lök, curry och salt en kort stund i olja. Rör ner riset och fräs det under omrörning. Häll på vattnet och rör ner russinen. Koka på svag värme, under lock, i 10 minuter. Rör ner grönsakerna och låt dem bli varma, det tar 2-3 minuter. TAN DOORI SPETTEN: Stek spetten 2-3 minuter per sida i medelhet panna, totalt ca 10 minuter. Lägg upp grönsaksriset på varma tallrikar, lägg på ett spett på varje och klicka över kall sås. Servera ev med bröd.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42