Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 CRÉPES SUZETTE FÖ R 4 PERSONE R 8 cr
épes (se recept) 2 apelsiner 12 sockerbitar 50 g smör Vi citron 4 msk Grand Marnier 4 msk konjak GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj apelsinerna väl. Gnid/ riv sockerbitarna mot apelsinskalen så att de suger åt sig smak. 2. Hetta upp smöret i en traktörpanna ed. Lägg i sockerbi• . tärna och mosa dem med en gaffel. Pressa saften ur apelsinerna och citronen. 3. När sockret börjar karamelliseras i smöret ska apelsinoch citronsaften tillsättas. Rör tills klumparna lösts upp. 4. Koka ihop vätskan till en lagom simmig konsistens. 5. Lägg ut en crépe i taget i pannan och vänd. Vik den till en kvartscirkel (triangel). Ta upp. Upprepa proceduren med resten. 6. Häll ner spriten och lägg tillbaka alla crépes. Hetta upp pannan. Tänd på och flambera tills lågorna slocknat. 7. Servera dem genast med såsen och gärna en god vaniljglass. BRUNNSVIKSGUBBAR FÖ R 4 PERSONE R 1 liter jordgubbar 2 msk smör Vi dl socker 2 tsk grönpeppar i lag 2 msk Grand Marnier 2 apelsiner Vi citron GÖ R S Å HÄR : 1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. 2. Smält smöret i en traktörpanna. Rör ner sockret och låt det karamelliseras lätt. 3. Pressa/mosa ner grönpepparn. Vänd ner jordgubbarna. Häll på spriten och tänd på. Flambera tills lågorna slocknar. 4. Ta upp jordgubbarna. Pressa i apelsin- och citronsaften. Koka ihop till en lätt simmig konsistens. 5. Lägg i jordgubbarna. Servera med glass och ev citrusskal. CRÉPES 2 ägg 2 äggulor lVi dl vetemjöl 1 msk socker lVi dl vatten lVi dl kaffegrädde smör till gräddning GÖ R S Å HÄR : 1. Vispa ihop ägg och äggulor. 2. Blanda mjöl, socker och lite av vattnet i en bunke. 3. Vispa ner resten av vattnet och äggen. Vispa till en jämn smet. 4. Låt smeten stå och svälla över natten. Sila den så att smeten blir helt slät. 5. Grädda små, ljusa pannkakor i en liten lagg eller crépcspanna. De ska vara så tunna som möjligt.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42