Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Recept&tips Godaste potatissalladen R
äkna med 3 kokta skalpotatisar per person. Låt dem kallna. Skala och dela potatisarna i små klyftor. Varva i en skål med strimlad rucolasallad eller färsk basilika. En kruka till 4-6 personer. Strö finhackad gräslök och persilja överst. Dressing för fyra: 1 1/2 dl olivolja, 1/2 dl vinäger, 1/2 dl vatten, salt, grovmalen svartpeppar, 2-3 tsk ljus dijonsenap samt 2 tsk vardera av dragon och körvel. Slå dressingen över salladen och låt den dra. Pepparrotstomater Vispa upp 1 1/2-2 dl grädde och smaksätt med riven pepparrot. Skär av toppen på små cocktailtomater, gröp ur kärnorna. Fyll tomaterna med pepparrotsgrädde, garnera med lite grönt. Gott till köttet. Ristad rostbif f Halstra skivad rostbiff hastigt i en panna. Servera med rikligt med stekt, finskivad rödlök och nykokt potatis - eller bakad potatis med pepparrotssmör. Dansk rostbiffmacka Lägg rostbiff på tunna skivor av smörat grovt rågbröd. Salladsblad, pickles eller bostongurka samt en klick majonnäs smaksatt med curry. Några stekta lökringar på toppen. Bif f Strogano f f Smörfräs en hackad lök i en gryta, lägg i strimlad rostbiff och vänd runt. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 2 1/2 dl créme fraiche. Låt det puttra en stund. Smaka av med salt, peppar och paprika eller ka-jennpeppar. Ris eller pasta till. Pytt-tips! Stek i en panna fina tärningar av stek, potatis, lök och squash eller paprika - var sort för sig, blanda på slutet. Grovmalen svartpeppar över, fransk senap till och rå äggula i sitt skal om det skall vara fint. TRADITIONELL KALVSTEK Kalvstek säljs numera oftast benfri, men en bogstek med ben blir också mvcket god. Såsen skall vara blank och gräddig. FÖ R C A 8 PERSONE R 1,6 kg benfri kalvstek salt och vitpeppar 6 smålökar 2 morötter 3 vitlöksklyftor Vi knippa persilja 1 lagerblad 1 tsk timjan 1 msk dragon 3 dl spädd kalvfond från flaska SÅS : steksky IV2 dl grädde 2 msk vetemjöl + vätska TILLBEHÖR : lättkokta sockerärter dragonmorötter marinerad blomkål GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på i75°c 2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i matfett i en stekpanna, och lägg sedan över i en stekgryta. Sätt i en stektermometer. 3. Tillsätt de skalade lökarna, morötterna i bitar, delade vitlöksklyftor, persilja och krvddor. Slå sist på kalvbuljongen, och lägg på locket. 4. Ställ grytan i nedre halvan av ugnen. 5. Stek tills termometern visar 75°c, ta sedan upp steken och låt den "vila". 6. Sila ner skyn från grytan i en såskastrull, pressa ur innehållet mot silen. Späd med grädden, och koka ihop skyn en stund. 7. Rör ut vetemjöl med lite vatten eller grädde och vispa ner redningen, lite i taget, tills såsen är lagom tjock. Koka sedan såsen ytterligare 5-10 minuter. 8. Skär steken i skivor och servera med kokt eller pressad potatis, såsen och tillbehören. Dragonmorötter Finskiva morötter med grönsaksskäraren. Fräs skivorna knappt mjuka i en gryta med lite olivolja. Salta mycket lätt, strö på en nypa socker och 1-2 tsk dragon. Vänd runt och servera. Marinerad blomkål Lägg lättkokta blomkålsbuketter i en skål. Dressing för fyra: blanda 1 dl olivolja, 1/4 dl vatten, 1/4 dl vinäger, salt, svartpeppar och 1-2 tsk ljus dijonsenap och slå över. »
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42