Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36 B I MANDAG: Rotfruktsgryta med timja
n ( 4 port) L L I 6 Skala 6 potatisar, dela dem i bitar. Skala 3 morötter, 2 palsternackor och liten kålrot. Skär rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Skölj och skär 1 purjolök i ca 2 cm stora bitar. Blanda det skurna i en gryta. Krydda med 1 tsk timjan och tillsätt 5 dl buljong av tärning. Koka 10-15 minuter. Smaka ev av med svartpeppar och salt. Strö över hackad persilja. Servera med grovt lantbröd och ost. TISDAG: Falu Stroganoff ( 4 port) A V E C K A N Billiga veckans matsedel från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. Skala och hacka 2 gula lökar. Fräs dem glansiga i 1 msk margarin eller smör. Skär 500 g falukorv i strimlor. Låt dem fräsa med i grytan en stund. Strö över 1 msk vetemjöl och 2 krm svartpeppar. Rör om och tillsätt 4 msk tomatpuré, 2 tsk senap och 2 1/2 dl mellangrädde. Rör om och låt småkoka ca 5 minuter. Servera med pasta som fått koka tillsammans med grönsaksstrimlor. ONSDAG: Gyllensoppa ( 4 port) Skala, kärna ur och tärna 1-2 äpplen. Fräs dem i 1 msk olja tillsammans med 1 paket eller 1 burk wokgrönsaker, ca 400 g. Krydda med 1 msk curry. Häll på 1 liter fiskbuljong av tärning och 1 burk fiskbullar, ca 375 g med spad. Koka ca 5 minuter. Smaka av med lite rivet citronskal, salt och peppar. Strö över kryddkrasse. Servera med bröd. TORSDAG: Kerstins potatissallad ( 4 port) Koka 8-10 skalpotatisar (ca 800 g). Skala och skiva den varma potatisen. Skölj 150 g fetaost i kallt vatten och skär den i mindre bitar. Koka upp 1 grönsaksbuljongtärning med 1 dl kokande vatten. Blanda buljongen med 2 msk äppelcidervinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm svartpeppar, 2 krm salt och 2 msk raps- eller solrosolja. Häll dressingen över den varma potatisen. Skala och skiva 1 rödlök. Dela 18-20 svarta oliver. Hacka 1 knippa persilja. Varva potatisen med lök, ost, persilja och oliver i en skål. Häll dressingen över. Servera med bröd. FREDAG: Musslor Florentine ( 4 port) A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Arn e A die r Tina 1 paket hel spenat och värm den. Fördela spenaten i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra. Skala och hacka 1 liten gul lök och strö den över spenaten. Fördela 2 burkar musslor utan spad (ca 450 g) över. Vispa 1 äggvita till hårt skum. Rör ner 3 msk majonnäs och 1 tsk dragon. Täck musslorna med den fluffiga smeten. Gratinera ca 8 minuter i ugn, 225°c. Servera med blandad sallad och bröd.
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42