Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 fortsättning från sid is på steken e
ller de ugnsbakade potatisklyftorna. STEKTIPS Min farmor stekte alltid i lika delar neutral olja, typ majseller rapsolja, och smör. Det ger det bästa stekresultatet. Panera i en stekpanna med höga kanter och använd rejält med stekfett i pannan och låt sedan det nystekta rinna av på hushållspapper. Håll gärna en lägre stektemperatur än normalt så hinner allt bli genomstekt utan att paneringen blir svartbränd. PANERINGEN En sk enkelpanering består av ett eller två lager. Det vill säga bara mjöl, eller uppvispat ägg och mjöl. Dubbelpanering är tre lager. Först mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd eller något av nedanstående: • ströbröd och färskrivet bröd • kokosflingor • riven ost • sesamfrön • cornflakes • nötter P.S. Ordet panera kommer från franskans paner; att ge kött, fågel eller fisk ett hölje av rivet bröd (mie de pain). Panera med cornflakes Krispiga farsbiffar med pasta och grönsaksnudlar Detta är alla ungars favorit. Jag brukar göra biffar på resterna av gårdagens köttfärssås. Gör först en tjock bechamelsås; en vanlig vitsås på smält smör, mjöl och mjölk. Denna sås får svalna helt innan den blandas med köttfärsrester eller nystekt smulad köttfärs som kryddas och får svalna. Det är viktigt att både sås och köttfärs är kalla när de blandas. Forma biffar av färsblandningen och vänd dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i rikligt med smulade cornflakes. Stek biffarna i smör/ olja tills de är gyllengula och knapriga runt om. Servera med spagetti, strimlad morot och haricots verts. ...och kokosflingor Kokospanerad fläskfilé blir väldigt läcker tillsammans med paprika- och lökmarmelad, se torskreceptet. Servera gärna med ett gott jasminris. Doppa knubbiga skivor av fläskfilé i saltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i kokosflingor. Stek köttet på svag värme tills det är svagt rosa i mitten och kokosflingorna vackert gyllengula, (ingen bild på denna rätt) Panera med nötter Fransk getos t med knaprigt hasselnötstäcke En tjock skiva chévre blir sagolikt god med ett knaprigt hölje av nötter, serverad med en klick sötstark chutney. När man panerar med nötter får man tänka på att välja något som inte behöver lång stektid. Just ost är utmärkt eftersom den inte behöver bli genomstekt. Grovmal eller hacka ca 100 g hasselnötter. Doppa ostskivorna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och vänd till sist i nöthacket. Stek i smör/olja, 2-3 minuter på varje sida. Servera den varma osten som för- eller efterrätt tillsammans med en god chutney och en liten läcker sallad.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42