Buffé 1
24–7 SMARTA genvägar Det ska gå fort, lätt – och
ändå kännas lite nytt. Var smart och välj schysta genvägar – med tomatsoppa på burk, fryst pommes och färdig kimchi. Falukorvsburgare och cornflakeskyckling charmar både stora och små. För alla Se ica.se/buffe RISPYTT MED STEKT SALLAD & ÄGG Smarta matlagare har rester i kylen som snabbt kan bli till nya rätter. Kokt ris, till exempel. Salladen kan bytas ut mot andra grönsaker som råkar finnas hemma. FÖR 2 PERSONER Skär 1 salladshuvud (t ex romansallad) i mindre bitar. Stek 5 dl kokt ris i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk curry och 2 msk japansk soja. Stek 2 ägg och grönsalladen i 1 msk smör i en annan stekpanna. Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med sallad och ägg och strö över rostad lök. Servera med srirachasås och strimlad salladslök. Tips! Stekt kyckling, räkor eller tofu över i kylen? Det är nu du ska använda dem! CORNFLAKESKYCKLING TACO STYLE Tunnskuren kycklingfilé går snabbt att steka. Bjud på tacovis med gräddfil, mango, koriander och hyvlad rödkål. FÖR 4 PERSONER Skär 400 g tunnskivad kyckling i mindre bitar. Krydda med 1 tsk salt. Krossa 5 dl cornflakes och lägg på en tallrik. Lägg 1 dl vete- eller kikärtsmjöl på en annan tallrik. Knäck 2 ägg i en djup tallrik, vispa upp dem lätt. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i cornflakes. Stek kycklingen i rikligt med olja ca 4 minuter per sida. Servera med salladsblad, tärnad mango, koriander, avokado, strimlad rödkål, gräddfil, hårda tacoskal och tomatsalsa. FALUKORVSBURGARE MED AJVAR COLESLAW Barnens favorit kan även bli de vuxnas, med en coleslaw smaksatt med paprikaröran ajvar relish. FÖR 4 PERSONER Skala och riv 1 morot grovt. Strimla 200 g vitkål. Blanda morot och kål med 3 msk majonnäs, 3 msk matyoghurt (10 %), 3 msk ajvar relish, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Skär 500 g falukorv i skivor och stek dem i smör i en stekpanna. Bygg ihop burgare med hamburgerbröd, falukorv, coleslaw, salladsblad och tomatskivor. 10 B UFFÉ 8 • 2016