Buffé 1
Krispig kunskap... T S O R Flexibel knol Fänkålen
passar ovanligt bra rå; den ska vara millimetertunt hyvlad, använd gärna mandolin. Massera strimlorna med olivolja, salt och citronjuice. Det blir till en härlig härva med krispig textur och söt lakritston – blanda i salladen eller lägg på mackan. Eller skär fänkålen i klyftor och rosta i ugnen, eller om man hellre vill, lägg på grillen eller i stekpannan. Fänkålen kan kokas eller bräseras; det sista betyder att den får sjuda i lite vätska under lock tills den mjuknat. FÄNKÅL frälst på Kanske är den inte grönsaksdiskens mesta charmör. Men har man väl lärt känna den lite knutna knölen ser man den slumrande potentialen. Efter ett långt liv i skuggan av en fisksoppa är det hög tid att låta fänkålen stå på egna ben. Text Anna K Sjögren Foto Lennart Weibull Styling Anna Wendt 22 B UFFÉ 8 • 2016 A L Y H L I R V G A L , A ,