Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Dina midsommargäster har förmodligen
läst den här annonsen. Även om vi har 160 års erfarenhet, började vi förbereda årets midsommarafton redan i höstas. Abbas Matjessill måste nämligen fångas i augusti och i oktober. Då ligger fetthalten i fisken mellan 16 och 18 procent, vilket är vad som krävs för att den inte ska bli för torr eller för mjuk. Det gör att vi bara har några få veckor på oss att fiska upp så mycket sill som Sveriges befolkning kan tänkas äta i midsommartider. I år fångade vi vår sill i Nordsjön, Skagerrak och i havet utanför Island — våra besiktningsmän hade en hel del att göra. Deras jobb är att resa från hamn till hamn och vara först på plats när fångsterna kommer in, för att inspektera dem och avgöra vilka sillar som platsar i våra burkar. Om sillen håller högsta kvalitet tar den urgamla och noggrant kontrollerade beredningsprocessen vid. Gäller det Mästarmatjes eller Islandsmatjes rullas sillen först in i en blandning av kryddor, socker och salt. Sedan läggs sillen i tunnor och får vila i ett dygn. Därefter fylls tunnorna på med saltlake ända upp till kanten, de stängs ordentligt och får slutligen stå i minst tre hela månader. Det är så lång tid det tar för sillen att få sin rätta konsistens och exakt rätt smak. Efter lagringsprocessen rensas sillen, filéas och bitas för att läggas på burk. Även Bohusmatjes kryddas omsorgsfullt och lagras på tunnor i minst tre månader. Men den lagras bitad, och får hl a därför en fastare konsistens. Flera av våra konkurrenter har sedan länge tröttnat på att jaga runt efter bästa matjesråvaran. De har inte ens några besiktningsmän. Resultatet (fuskmatjes kallar vi det) Abba brukar dvka upp i butikerna såhär års. Du kan säkert spara en och annan krona på att duka långbordet med den istället, å andra sidan — hur ofta är det midsommar egentligen? / ' Abb a Bohusmatjes Abba ABBA SEAFOOD KONSUMENTKONTAKT. TEL 020-73 20 20.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40