Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Läsår | DIALOG: Spännand e äventyrss
pe l Rue Noir är en kombination av spel och litterär deckare som aldrig gjorts förut. Historien utspelar sig i Stockholm 1994. Men Stockholm ser inte ut som i verkligheten. Klarakvarteren finns kvar och Centralfängelset på Långholmen används fortfarande. Historien andas 40-talsdeckare. Huvudpersonen, Sam Novak, är en privatdetektiv som är märkt av hård livsföring. Det gäller för spelaren att ikläda sig Sam Novaks roll och.hjälpa honom att lösa mysterier. Sam Novak spelas av skådespelaren Stefan Sauk. Varannan vecka släpps ett nytt avsnitt. Flera företag, bl a ICA, finns med som sponsorer. Sök på www.ruenoir.com Marie Mäkeläinen i Umeå är mamma till en pojke på 2 år. Han har ett problem som många andra barn idag - han är mjölkallergiker, och urless på all denna isglass som han får när storasyskonen smaskar i sig gräddglass. Här kommer ett recept på glass som även han kan äta. Den är jättegod, så nu är det nog storasyskonens tur att bli avundsjuka. Solhavre säljs av ICA-handlarna och kan användas i de flesta recept i stället för mjölk. En ny receptbroschyr finns i din butik. Fråga din handlare, om du inte kan hitta den. Söt nyhet Råsocker är en ny produkt på butikshyllorna. Guldgult socker med aromatisk söt smak och stora kristaller. Det passar bra till efterrätter. Dagmar Löfberg i Alingsås tipsar också att råsocker är perfekt att strö på bullarna när man bakar, istället för pärlsocker som blir alldeles för hårt enligt henne. Banane r med ingefärsgrädde För 4 personer Vispa 1 1/2 dl grädde och 3 msk råsocker till fast skum. Blanda ner 1 dl kesella och 1-2 tsk riven färsk ingefära. Dela 4 bananer på mitten och stek dem gyllenbruna i 1 msk smör och 3 msk råsocker. Lägg upp på tallrikar och servera genast med ingefärsgrädden. Skriv till Buffé/annas curry Box 6630 113 84 Stockholm eiler e-posta: anna.gidgard@publ.ica.se 18 Pen här deffertenfdr du inte miiial Webbtipset http://www.fruktogront.se Här kan du läsa om så gott som alla frukter och grönsaker som finns att få tag på i Sverige. Salak, sandpäron och pepino är några av de ovanliga sorterna, men banan och äpple finns också med. Fakta, näringstabeller och läckra recept finns till de flesta frukterna och grönsakerna. Visste du att bananplantan inte är ett träd, utan en jätteört? Kryddväxter som basilika, citronmeliss och isop presenteras också med text och recept. FRYSTOR K Glassorbe t Vanilla För 4 personer Häll 4 dl solhavre i en kastrull. Vispa ner 1 msk vaniljsocker, 3 msk strösocker och 1/2 krm salt. Sjud ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner 3 äggulor (äggen bör inte vara kylskåpskalla, spara vitorna). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills den känns lite tjockare. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner 2 msk mjölkfritt margarin. Fortsätt vispa tills det smält och blandningen svalnat lite. Kyl glasskrämen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner dem. Frys krämen i 2 timmar. Ta ut glassen och vispa den med elvisp i ca 1 minut. Frys ytterligare ca 1 timme. Servera glassen lätt tinad till paj eller färska bär. 1 o UTOM Boktips : Laga läckert på turen En av mina godaste middagar har jag ätit vid foten av berget Anaris - rökt röding med färskpotatis och gräddfilssås. Maten är en del av fjällupplevelsen och ska inte förstöras av pulversoppor. Boken Bortom frystorkat är 85 goda skäl till att lämna pulverpåsarna hemma. Den är så inspirerande att man nästan måste boka fjällresan på direkten. Hut fe 6/1998
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40