Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG: Magdalenas sparrislunch (4 o
n) P L L I G A V ONSDAG : Kycklingtortilla (4 port) C K A N Billiga veckans matsedel från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 krono r per portion . FREDAG : Grillad karré med fruktig salsa (4 pon) Av Birgitta Rasmusson , che f för ICA Provkök Foto : Arne Adler Gnid in 4 skivor fläskkarré (ca 2 cm tjocka) med en blandning av 2 tsk salt, 1/2 tsk senapspulver, 1/2 tsk ingefära, 2 krm curry och 1 krm svartpeppar. Låt ligga medan salsan och grillen förbereds. Mixa 2 skalade och urkärnade avokador med 1 liten burk ananas (ta inte med spadet), 1 skalad och urkärnad papaya, 1 urkärnad chili, 1 tsk körvel, 1/2 tsk salt, 1/2 msk pressad saft av lime, 1 krm kummin och 1 krm krossad rosépeppar till en salsa. Grilla köttskivorna 8-10 minuter per sida. Servera med salsan, blandad sallad och bröd. Skölj, kärna ur och tärna i röd paprika. Skala och hacka i röd lök. Fräs paprika och lök i i msk olja. Tillsätt ca 400 g kvcklinglever i bitar. Låt dem fräsa med till lite färg. Krydda med 1 dl sweet and sour sås, 2 msk sojasås, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1 msk hackad salvia. Låt småkoka ca 5 minuter. Rör ner 2-3 msk grovhackad mandel. Fvll röran i tortillabröd som formas till skålar. Det går lätt om bröden värms i ugn 2oo°c, ca 5 minuter. Servera med sallad. TORSDAG : Afrikansk soppa (4 port) Skala och hacka i lök. Strimla i stjälk selleri och i zucchini. Skrapa eller skala 5-6 små potatisar och dela i bitar. Värm 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Fräs allt det gröna några minuter. Häll på 1 liter vatten, 2 grönsaksbuljongtärningar och 1 burk hela tomater å 400 g. Krydda med 1 tsk salt, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk timjan, 1/2 tsk kummin, 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk chilipeppar. Tillsätt 1 burk röda bönor (kidneybönor) å 400 g. Låt koka ca 10 minuter. Servera med bröd. Skrapa ca 500 g små potatisar, helst färskpotatisar. Värm 1-2 msk olja i en panna. Lägg i potatisen och fräs den på svag värme tills den är genomstekt. Blanda ner 2 burkar sparris i bitar. Salta och peppra. Rosta 2-3 msk pinjenötter i torr stekpanna. Häll dem över det gröna. Strimla parmesanost över. Servera med pestosås och ev rökt eller spicken skinka. TISDAG : Somrig laxpanna (4 port) Skrapa eller skala 5-6 späda morötter. Skala och tärna 1 bit rotselleri. Strimla 6-7 salladslökar. Skala 1-2 svartrötter och skär i bitar. Fräs alla grönsakerna i 1-2 msk olja. Skär ca 500 g lax ben- och skinnfri. Dela laxfilén i kuber, ca 2x2 cm. Lägg ner dem bland grönsakerna. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1-2 dl fiskbuljong på tärning eller fiskfond och 1 dl grädde. Låt koka ca 10 minuter. Klipp dill över och garnera med lime. Servera med kokt potatis och cn blandad sallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40