Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 f or r • BETALMEDEL. Kontanter är en
bristvara för många idag. Det är dock inget mot vad det kommer att bli i framtiden. Redan idag sker över 1/3 av betalningen i iCA-butikerna med kort. 22 procent av iCA-butikernas försäljning betalas med ICA Kundkort. Det här är siffror som ökar. Ingen vet bättre än alla ni som betalar med ICA Kundkort, varför man väljer att betala utan kontanter. Det är enkelt, praktiskt och ger bättre kontroll på hushållskassan, tveker nog de flesta. Samtidigt ökar floran av kort. En variant används i stället för kontanter vid mindre utlägg. Det är bra på flera sätt, men bygger på ett onödigt krångligt system som ännu är dåligt anpassat efter butikernas hantering. Då blir det dyrt! Frågan är vem som ska betala - bank eller butik? iCA-handlarna vill inte att kostnaderna hamnar i butikerna och därmed indirekt på matpriserna. Det tror jag ni kunder håller med om. Glad Sommar! Roland Fablin Koncernchef ICA Trende r så * t o a AV TONY WAI.LIN Är månne homoludens ekologiska cirkus ett tecken på den växande trädgårdstrenden ? Rent av också ett tecken på den mångkulturella mattrenden ? Hur som helst så är den en del i firandet av Kulturhuvudstadsåret. I Homoludens ekologiska hagar håller nu ett 20-tal asylsökande, studerande invandrare på och påtar i jorden. De har planerat och planterat utifrån vad som sedan ska komma att ligga på tallriken. I september är det skördefest, och då ska de tävla i matlagning med sina ekologiskt egenodlade grönsaker. Ekologiskt är ett krav! Den som har vägarna förbi, och som med egna ögon vill bevittna invandrarnas talanger att locka fram växt• DELIKATESS. Lika viktig som skinkan är för julbordet, lika viktig är matjessillen för midsommarbordet. Ganska salt och ganska hård ska den vara - enligt min mening. Inte mjäll och mesig. Tillsammans med gräddfilen, gräslöken, färskpotatisen och hårdbrödet skapas en svårslagen delikatesstallrik. Tills för några år sedan var denna kombination helig för mig. Matjessillen kunde inte ätas på något annat sätt. Men nu vet jag bättre. Den kan, likt den inlagda sillen, med fördel läggas i olika goda såser. Alltifrån smakstarka sorter som currysås och pikantsås, till den sommarfräscha gurksåsen. Sillarna kan förgylla såväl midsommarfesten som en enkel sommarlunch. Missa inte Stefans enkla recept på sidan 31. Apropå midsommarfesten så kan jag också fresta med ett par spännande inlagda: pestosill och saffranssill. De samsas med bl a chévre - terrin, rödbetschips och laxcarpaccio på buffén. Läckert! Tony Wallin Chefredaktör Buffé Skärgårdsfest med somrig meny 4 Tre sallader som passar högtryck 9 Midsommarfest i stan med färgstark buffé 13 Annas curry: en stark blandning 18 Machofest: Grillade biffar, korvar och bönröra 20 Boulefest med picknick 25 Lättlagade såser till matjessillen 31 Marit Paulsen: Uppmar till debatt om GMO-livsmedel 32 recept Afrikansk soppa 34 "OTO : AN N LINDBER G kraften ur myllan, kan besöka Fjärilshuset i Hagaparken, Stockholm, under hela sommaren. Cirkusen innehåller många fler nummer som kan vara värda ett besök. Vad sägs om den soldrivna pannkaksmaskinen eller den mongoliska jortan? PS. Homoludens kommer från latinet och betvder den skämtsamma, den lekfulla människan. Vi återkommer med reportage och recept från homoludens ekologiska cirkus i september, DS. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Svante Nilsson. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Red.sekreterare: Anna Gidgård. Red.assistent : Richard Carlsson. Annons : Tomas Kvist, 021-194535 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg, Christer Åkerberg. Repro: Scannrcpro AB. Tryckeri: Trvckcentra AB. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring : 033-474790 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . Baguette med fetaost 27 Banan med ingefärsgrädde 18 Chévreterrin 17 Feferoniknyten 5 Fläskfilé tonnato 18 Grillad karré med salsa 34 Heta räkrullar 5 Knäckig paj med rabarber 7 Kryddiga minibiffar 5 Kycklingtortilla 34 Laxcarpaccio I S Machobiff med bönröra 20 Magdalenas sparrislunch 34 Midsommartårta 17 Ostrulle med valnötter 28 Pizzabitar 4 Röd pestosill 15 Rödbetschips 14 Saffranssill 15 Sallader för högtryck 5 Somrig laxpanna 34 Såser till matjessillen 31 Tonfisksmörgås 27 Öl- och brännvinsbakad lax © ring & skriv ICA Kundkort: 033-474790. Övriga frågor, vardagar 9-16: 020-833333. Adress: Buffé , Box 6630, 11384 Stockholm. ICAs hemsida når du på: www.ica.se
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40