Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 TONFISKSMÖRGÅSAR Tonfisköran blir go
dast om den görs en dag före servering. FÖ R 6 PERSONE R 2 burkar tonfisk i vatten 5 msk lättmajonnäs 5 0 g svarta oliver (kärnfria) 10 cm av det gröna på en purjolök 1 msk pressad citronsaft 3 msk hackad röd paprikasallad (finns på burk) 1 tsk mald koriander 1 tsk curry 1 krm kajennpeppar lite salt nymalen svartpeppar 2 eiab.itta eller bocatabröd Vt dl olivolja 2 pressade vitlöksklyttor gourmet- eller vanligt salt romansallad eller annan god sallad 4 stora tomater i skivor 1 tun t skivad rödlök bladpersilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Låt tonfisken rinna av. Lägg i en skål och blanda lätt med majonnäsen. 2. Skiva oliverna och finstrimla purjolöken. Rör ner detta, citronsaften och paprikasalladen i majonnäsen. Krydda med koriander, curry, kajenn, salt och peppar efter smak. 3. Skär bröden tvärs över så att du får tre delar av varje. 4. Sätt ugnen på 250°C, grill. 5. Blanda olivoljan med vitlöken. Pensla underdelarna av bröden och lägg dem och överdelarna på ugnsgallret. Rosta näst högst upp i ugnen max en halv minut. Passa hela tiden, det bränns lätt. Ta ut, strö lite gourmetsalt över och låt svalna. 6. Fördela väl sköljda salladsblad på underdelarna av brödet. Lägg en klick (inte för mvcket, då blir det svårätet) av tonfiskröran ovanpå och toppa med tomatskivor, rödlöksringar och bladpersilja. Vrid gärna några varv med pepparkvarnen innan locket läggs på. BAGUETTE MED FETAOSTRÖRA Fetaoströran blir godast om den görs dagen före servering. FÖ R 6 PERSONE R 100 g soltorkade tomater utan olja 3- 4 msk olivolja 5 0 g fetaost 3 msk vatten 1 vitlöksklyfta salt och nymalen svartpeppar 1 baguette i sneda skivor 6 skivor parmaskinka basilikablad som dekoration ev 3 0 g pinjenötter GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg tomaterna i en skål med vatten ca 20 minuter tills de mjuknar. 2 . Grovstrimla tomaterna och lägg dem i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan och kör tills en grov massa bildas. 3 . Smula ner fetaosten och kör ett par varv till. Tillsätt vattnet. Röran ska bli ganska tjock och trög i konsistensen. 4 . Häll upp i en skål och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. 5. Sätt ugnen på 250°c, grill. 6. Skär baguetten på snedden i långa skivor och rosta på ugnsgallret näst högst upp i några sekunder tills de blir gvllenbruna. Ta ut och vänd, rosta på andra sidan. 7. Låt svalna och bre ett lager av röran på varje bröd. Rulla ihop en skiva parmaskinka och lägg överst med sällskap av ett basilikablad. Garnera ev med pinjenötter. ROSTADE GRÖNSAKER FÖ R 6 PERSONE R 500 g potatis 6 - 7 späda morötter 3 paprikor 12 stjälkar grön sparris olivolja salt nymalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°c. 2. Skrubba potatisarna och skär dem i klyftor. Skala morötterna och halvera dem på längden. 3. Kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. 4. Lägg allt i en låg ugnsform och stänk över lite olivolja samt salta och peppra. Rosta i 10—15 minuter tills grönsakerna fått lite färg. Servera gärna med svarta oliver och sardclldipp. SARDEIXDIPP 1 burk lättcréme fraiche 2 msk lättmajonnäs 2 vitlöksklyttor 2 msk fransk senap 1 burk sardeller 4 msk kapris 1 dl hackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. 2. Pressa i vitlöksklvftorna och blanda ner senapen. 3. Hacka sardellerna, rör ner dem, kaprisen och persiljan. Låt gärna smakerna bekanta sig med varandra en stund i kylen före servering. Vill du läsa mer om boule kan du köpa Boule för alla!, ICA bokförlag, ca 69 kr. Där finns utförligare beskrivningar om taktik, spelteknik, poängräkning m m. Tack till Botaniska trädgården och till Lisbeth, Bo Lennart, Emelina, Colleen, Goblin, Lars och Inger. Handdukar och tillbringare från Trolltyg, balja från Myrra och stol från Coco 's Canapé, samtliga i Uppsala. Övrig rekvisita privat.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40