Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 OSTRUIXE MED VALNÖTTER FÖ R 6-8 PERS
ONE R 140 g ädelost 200 g Philadelphiaost 1 tsk flytande honung ev 1 msk konjak 30 g+100 g valnötter 4 0 g hackad torkad fruktblandning eller aprikoser GÖ R SÅ HÄR : l.Ta ut ostarna ur kylen en halvtimme i förväg. Smula ner ädelostcn i cn skål och mosa väl. Tillsätt Philadelphiaosten och rör till en slät massa. 2. Rör i honungen och ev konjaken. 3. Hacka 30 g valnötter och tillsätt tillsammans med den hackade frukten. Ställ i kyl 1-2 timmar. 4. Ös upp ostmassan på ett smörpapper, forma en rulle. 5. Hacka resten av valnötterna och rulla ostrullen i dem så de täcker. Servera med kniv så att osten kan skäras i skivor och ax-njutas på kex. LAVENDELSKORPOR Du kan utesluta lavendeln och bara använda chokladen. E N SAT S P Å DRYG T 3O S T 2 dl sötmandel (120 g) ägg 2 2 dl socker Vi dl torkade lavendelblommor (finns i burk på Apoteket) 1 tsk salt 4—5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g mörk blockchoklad 1 äggvita till pensling GÖ R SÅ HÄR : l.Sätt ugnen på I75°C. 2 £% 2. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mvcket grovt. 3. Blanda mandel, ägg, socker, lavendel och salt. 4. Tillsätt 3 dl av mjölet och bakpulvret. Blanda väl. 5. Grovhacka chokladen och tillsätt den. Blanda i resten av mjölet lite i taget. Degen ska bli ganska fast. Forma till två rullar som plattas till. 6. Pensla med äggvita och grädda 15-20 minuter. 7. Ta ut och låt svalna lite. 8. Sänk ugnsvärmen till ioo°c. 9. Skär längderna i skorpsnittar och torka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills de känns torra.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40