Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Stilla , het a sommardaga r finn s de
t inge t so m fresta r aptite n so m e n sallad . Enkel t at t gör a oc h lät t at t t a me d til l e n svalkand e brygga , stran d elle r bar a til l e n lite n utflyk t i skugga n p å bal - kongen . Hä r komme r recep t p å tr e sallade r at t sats a p å unde r näst a högtrycksperiod . SOMMARSALLAD TILL RÖKT FISK Rökt fisk hör sommaren till. Det kan vara böckling, kippers, flundra, sik eller lax. Här ett recept på en passande sallad till alla dessa läckerheter. FÖR 1 PERSON 1 avokado 100-150 g keso 1 msk hackad rödlök 1 msk klippt gräslök italiensk salladskrydda GÖR SÅ HÄR: 1. Dela avokadon och gröp ur den ena halvan med hjälp av en matsked. 2. Blanda försiktigt samman avokadokött, keso, rödlök och gräslök. Smaksätt med italiensk salladskrydda efter tycke och smak. 3. Servera kesosalladen i det tomma skalet och lägg den ogröpta halvan vid sidan. Rädisor, grönsallad, citron och bröd är gott till - och så den rökta fisken förstås. FARSKPOTATISSALLAD Färskpotatis är sommarens mest efterlängtade delikatess. Prova att använda den i en smakrik annorlunda potatissallad. Gott till grillad korv, några tunna skivor skinka, grillat kött eller rökt fisk. FÖR 3-4 PERSONER ca 20 små färska potatisar vatten , sal t 1 syrlig t äpple 1 purjolök 1/2 knippa dill kapris DRESSING: 1 msk fransk senap 1/2 msk svensk senap 1 dl olivolja grovmald svartpeppar salt GOR SA HAR: l.Skrubba potatisarna noga och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 2. Skär under tiden det oskalade äpplet i små fina tärningar. Ansa purjon och strimla den fint. Hacka dillen. 3. Vispa samman ingredienserna till dressingen och smaka av med peppar och salt. 4. Häll bort kokvattnet när potatisen är färdigkokt och dela dem direkt. 5. Lägg de varma potatisarna i en skål tillsammans med äpple, purjo, dill och kapris. 6. Häll över dressingen, blanda väl och låt salladen stå en stund. Servera salladen ljummen eller rumstempererad. •
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40