Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KNÄCKIG PAJ MED RABARBER FÖ R IO -I 2
PERSONE R PAJSKAL : 225 g smör 5 dl vetemjöl IY2 dl socker IV2 tsk bakpulver 1 krm salt FYLLNING : 7 dl späd rabarber skuren i cm-stora bitar (pajen kan också göras med andra frukter och bär) 3 msk socker 2 msk vaniljsocker 3 tsk potatismjöl GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°c. 2. Smält smöret och låt det brvnas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna. 3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg. 4. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen. 5. Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. 6. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen. Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass. Dryckestips till laxen: • Chateau Bonnet, Frankrike. Medelfyllig, frisk med inslag av mineral, citrus och svarta vinbär. •Ruppertsberger Nussbien Riesling Trocken, Tyskland. Medelfyllig, frisk med druvkaraktär och mineralton, halvtorr. Till den knäckiga pajen: •Moulin Touchais 1984, Frankrike. Komplex, smakrik och mycket frisk smak med inslag av aprikos, honung och smörkola. SÅS MED ÄGG OCH KAPRIS 3 dl majonnäs 3 dl gräddfil V/2 dl finskurna örter, te x dill, gräslök och persilja 2 kokta, hackade ägg V2 dl kapris 1 burk ansjovisfilé å 125 g GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ihop majonnäs, gräddfil, örter, hackat ägg och kapris. Tärna ansjovisen och blanda i även den. Låt gärna stå kallt ett par timmar. SÅS MED SENAP OCH ÖRTER 6 dl gräddfil 4 msk fransk senap 2 msk socker 1 dl fint tärnad saltgurka 1% dl finskurna örter, exempelvis dragon, gräslök och dill GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, socker, saltgurka och örter. Låt gärna stå kallt ett par timmar så att smakerna får "gifta" sig med varandra.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40