Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 CHEVRETERRIN En utsökt god och krämi
g terrin som smälter i munnen. Honungsäpplen därtill ger en fin smakbrytning. CA 12 SKIVOR 3 paprikor, gula och röda 200 g parmaskinka i fina skivo r 1 hel chévreost , ca 1 kg 4 gelatinblad 4 dl créme fraiche 3 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 275°C. Skär varje paprika i fyra delar och ta bort kärnorna. Rosta paprikorna i ugn med skalsidan upp, ca 10 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse en stund så går det sedan lättare att dra av skalet. 2.Täck en avlång 2 liters sockerkaksform med plastfolie. Klä formen med skinkskivorna. De ska hänga ut lite över kanten för att senare vikas över som botten. 3. Skär bort kanterna från chévren och riv den grovt. 4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Blanda osten med créme fraiche och vispgrädde med en elvisp. 5. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält försiktigt på svag värme. Häll gelatinet i ostsmeten under omrörning så det inte bildas klumpar. 6. Varva ostsmet och paprikastrimlor i formen. Vik skinkskivorna över terrinen. Täck med plast och låt terrinen stelna i kylskåp, helst över natten. 7. Stjälp upp terrinen på ett avlångt fat. Servera med honungsäpplen. HONUNGSAPPLEN FÖR 8 PERSONER 3 äpplen 2 msk smör 4 msk flytande honung örtsal t GÖR SÅ HÄR: 1. Skär äpplena i mindre bitar, behåll gärna skalet. 2. Smält smöret i en stekpanna. Låt äpplena fräsa en liten stund i smöret utan att de tar färg. De ska bli mjuka, men inte mosiga. 3. Häll över honungen mot slutet. Krydda med örtsalt. Serveras kalla till terrinen. SOM M ARN ATTSDROM En helt underbar tårta med fyllig chokladbotten och två olika fyllningar. Visst är det lite pyssel, men vi törs lova att dessa spännande smakkombinationer är en upplevelse. Vi serverade vispad grädde och jordgubbar vid sidan om, men den som så önskar kan spritsa grädde runtom och garnera med jordgubbar. 20-25 BITAR TÅRTBOTTEN: 225 g smör 4 ägg 6 dl strösocke r 2 dl vetemjö l 6 msk kakao 1 tsk vaniljsocke r 2 dl grovhackade pecanelle r valnötte r FYLLNING 1, CHOKLADMOUSSE MED CHILI: 450 g mörk choklad 9 äggvito r 1 röd färsk chilifruk t 9 äggulor FYLLNING 2, LIME- OCH BASILIKAMOUSSE: 4 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 3 dl matlagningsyoghur t 11/ 2 dl florsocke r 1/2 kruka finhackad basilika 5 gelatinblad 4 limefrukter GELÉ: 2 1/2 gelatinblad 1 dl outspädd flädersaft 1 dl vit t vin 1/2 dl vatten skalet av 2 limefrukter GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. 2. Smält smöret och låt det svalna. 3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och tillsätt. 4. Rör ner det avsvalnade smöret och nötterna. 5. Klä en långpanna med två korslagda smörpenslade bakplåtspapper. För att få en fyrkantig tårta kortade vi av långpannan genom att bygga upp aluminiumfolie utefter ena kortsidan. Tårtbottnens mått blev då 30x30 centimeter. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna. 7. FYLLNING 1: Smält chokladen i vattenbad. Vispa äggvitorna. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilifrukten, då försvinner styrkan men den spännande aromen finns kvar. Finhacka chilifrukten. 8.Ta chokladen från värmen. Rör ner äggulorna och chilifrukten. Vänd sist ner vitorna i smeten. Bre chokladmoussen på tårtbottnen. Ställ tårtan i frysen minst 30 minuter tills moussen har stelnat. 9. FYLLNING 2: Vispa grädden lätt. Blanda créme fraiche, matlagningsyoghurt, florsocker och basilika. 10. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Riv skalet av 2 tvättade limefrukter och spar det. Pressa sedan saften från alla fyra. 11. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i limesaften. Häll gelatinsaften i smeten under omrörning. Vänd ner den lättvispade grädden. Bre limemoussen över chokladmoussen och låt stelna. Ställ återigen tårtan i frysen. 12. GELÉ: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. 13. Blanda saft, vin och vatten i en kastrull. Koka upp saftblandningen och dra kastrullen från värmen. 14. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält gelatinet i den varma saftblandningen. Tillsätt limeskalet. 15. Häll den avsvalnade gelén över limemoussen och låt stelna i kyl. Så här långt går att förbereda dagen före. 16. Jämna till tårtans kanter med en kniv. Garnera med jordgubbar, eller andra frukter och bär och eventuellt grädde.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40