Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 SALTA SMÅPOTATISAR FÖR IO PERSONER 1
kg färska små potatisar med skalen kvar 1 dl vatten 2 msk grovt salt RÖD HET SÅS: 3 vitlöksklyftor V2 tsk spiskummin 2- 3 röda spanska pepparfrukter 1 röd paprika V2 dl smulat färskt vitt bröd 2 msk olivolja 1 msk vinäger vatten havssalt GÖR SÅ HÄR: 1. Tvätta potatisarna noga och lägg dem i en vid kastrull. 2. Häll i vattnet och täck över med en fuktig handduk och lock. 3. Ta bort locket efter halva tiden. Potatisarna ska ängkokas tills allt vatten har försvunnit och potatisarna är mjuka. 4. SÅSEN. Skala vitlöken. Ta bort kärnorna ur paprikan och pepparfrukterna. 5. Mixa allt i en matberedare. Späd ev med vatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt. 6. Häll såsen över potatisarna. Skärgårdsfest meny & en magisk natt med lättlagad Det blev en fest som sent ska glömmas. Juniaftonen i skärgården började med deppigt regn men slutade med magiska krafter... Maten fick smak av försomrig succé. PIZZABITAR FÖR IO PERSONER/CA 30 ST 5 frysta smördegsplattor 2 dl skivade svarta och gröna oliver 10 sardeller 3 dl riven ost TOMATSÅS: 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja att steka i V2 burk passerade tomater 1 tsk pizzakrydda salt, grovmalen svartpeppar lite socker GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°c. 2.TOMATSÅSEN: Skala och hacka vitlöken, brås den i olivoljan. 3. Häll i de passerade tomaterna och tillsätt oregano. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Låt koka ca 5 minuter. 4. PIZZAN: Kavla ut smördegsplattorna till 10x22 cm. Stryk på tomatsåsen och lägg på oliver och sardeller. Strö över ost. 5. Grädda i ca 8 minuter. Skär upp i småbitar.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40