Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 FLÄSKFILÉ TONNATO Fläskfilé som är i
nspirerad av Italiens nationalrätt, vitello tonnato, kokt kalv med tonfisksås. Låter det konstigt? Var inte rädd att prova, det är en underbart god och saftig kötträtt med en smakrik sås. Och en utmärkt bjudrätt som kan förberedas i god tid. FÖR 8 PERSONER 800 g fläskfilé smör til l stekning MARINAD: 2 dl olivolja 2 dl vit t vin 1/2 dl vitvinsvinäge r 2 lagerblad 2 msk färsk hackad salvia 2 msk färsk , hackad rosmarin salt , peppar TONFISKSÅS: 2 burkar tonfisk i olja ä 150 g 2 äggulor 1 dl ljus köttbuljong 2 dl vispgrädde salt , peppar TILL GARNERING: 1 skivad citron ca 1 dl kapris, gärna cocktailkapris färsk salvia GÖR SÅ HÄR: l.Sät t ugnen på 150°C. 2. Bryn köttet i smör runt om så det får en vacker färg. 3. Efterstek sedan i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter. Låt köttet kallna. 4. Blanda undertiden ingredienserna till marinaden. 5. Låt köttet marinera i ca 12 timmar, vänd det ett par gånger under marineringstiden. 6. Häll av oljan från tonfisken. Mixa tonfisk, äggulor och kalvbuljong. Häll sist i grädden och smaka av med salt och peppar. Förvara såsen i kylen fram till servering. 7. Skär köttet i tunna skivor. Fördela skivorna på ett fat. Ringla över tonfisksåsen och servera resten i en skål bredvid. 8. Skala citronen med kniv och skär den i tunna skivor. Strö över kapris och några blad färsk salvia.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40