Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 MidsomnrB CRANBERRYDRINK Välkomna di
na midsommargäster med en frisk och härligt sommarröd drink. Utan vodka blir den en läskande drink för den som föredrar alkoholsvagt. Om ni är många är det både praktiskt och trevligt att göra en bål. TILL ETT GLAS BEHÖVS: 1 msk vodka 3 msk cranberry juice 2 msk tor r äppelcider isbitar GÖR SÅ HÄR: 1. Häll vodka och cranberryjuice i glas eller bålskål. Detta kan du göra i god tid innan gästerna kommer. 2. Strax före servering läggs isbitarna i och sist fylls glasen eller bålskålen upp med äppelcider. RÖDBETSCHIPS Annorlunda och vackra drinktilltugg. FÖR 8 PERSONER 1 kg färska rödbetor olja til l fritering örtsal t GÖR SÅ HÄR: 1. Skala rödbetorna. Skär dem i tunna skivor med osthyvel. Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull. 2. Fritera rödbetsskivorna i 1-2 minuter. Ta upp dem och lägg chipsen på hushållspapper. Krydda med örtsalt. Servera chipsen samma dag så att de behåller sin krispighet. ORTDIPP En god örtdipp som är god att servera som sås till både grönsaker, kyckling och fläskkött. Men här har vi valt att servera den som dipp till rödbetschipsen. FÖR 8 PERSONER 2 dl lättcréme fraiche 3 tsk konc apelsinjuice 1 msk basilika 2 ts k fyra kryddor 1 msk körvel GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda alla ingredienserna till dippen i god tid före servering. Vad är en midsommarafton utan sill och färskpotatis? TZATZIKISTROMMING För alla oss som tycker om vitlöksgravad strömming är det här en ny favorit. Vilken lyckad kulturkrock! Blanda vår svenska strömmingsfilé med den grekiska tzatzikin och njut! FÖR 8 PERSONER 5 dl vatten 1 dl ättiksprit , 12% 1 msk salt 600 g strömmingsfilé 2 lite r naturell yoghur t 1 sto r färsk gurka 2 pressade vitlöksklyfto r 2 msk olivolja salt , peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda en lag av vatten, ättika och salt. Rör tills saltet löst sig. 2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Lägg filéerna i lagen och låt dra över natten. 3. Häll yoghurten i sildukar eller kaffefilter så att vätskan rinner av. 4. Låt stå några timmar i kylen eller över natten. 5. Riv gurkan på grova sidan på rivjärnet. Lägg gurkstrimlorna i en sil och strö över 1 tsk salt. Lägg en tyngd över så pressas vätskan lättare ur. 6. Blanda den avrunna yoghurten med gurkstrimlor, vitlök och olivolja. 7. Låt de gravade strömmingsfiléerna rinna av i durkslag och blanda dem sedan med tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40