Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 LAXCARPACCIO Tunt skivad rå lax är e
n riktig delikatess. Brännvinsost och pinjenötter är kanske lite oväntade tillbehör. Ringla över den gröna dressingen och du får en rätt som ser ut som ett konstverk. FÖR 8 PERSONER 800 g färsk laxfilé 30 g pinjenötter ca 50 g brännvinsos t salt , grovmalen svart - peppar RUCOLADRESSING: 1/2 förpackning rucolasallad 1/2 knippe gräslök 4 msk balsamvinäger 2 dl olivolja salt , peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Frys laxen i två dygn. 2. Kör rucolasalladen och gräslöken i en mixer. Tillsätt balsamvinäger, olivolja och smaka av med salt och peppar. 3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skaka pannan så att de inte bränns. 4. Halvtina laxen. Skär den i så tunna skivor som möjligt, det går lättast när den fortfarande är lite fryst. 5. Fördela laxskivorna på ett uppläggningsfat och krydda med salt och peppar. 6. Hyvla brännvinsosten över laxen och strö över pinjenötterna. 7. Ringla över lite av rucoladressingen och servera resten i en skål bredvid. Blir det dressing över är den god att servera som salladsdressing. ROD PESTOSILL Pesto är en italiensk såsklassiker-gjord på persilja, basilika, vitlök och olja - som vanligtvis serveras till pasta. Här är en ny och röd variant gjord av soltorkade tomater som ger sillen en jättegod smak. FÖR 8 PERSONER ca 100 g soltorkade , marinerade tomater 1 kruka färsk basilika 1 röd färsk chilifruk t 1 vitlöksklyfta 2 dl riven parmesanost 4 dl lättcréme fraiche 1 dl majonnäs 400 g inlagda sillfilée r GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa de soltorkade tomaterna, basilikan, chilifrukten och vitlöksklyftan. 2. Blanda ner osten, créme fraichen och majonnäsen. 3. Skär sillen tvärsöver i mindre bitar. Blanda sillbitarna med såsen och låt dra i kylen några timmar, helst över natten. SAFFRANSSILL Solgul sill med len saffranssmak som man sent glömmer. Vi törs lova att många kommer att be om receptet. FÖR 8 PERSONER 3 dl gräddfil 2 dl majonnäs 1/2 dl ättikslag från sillen 1/2 purjolök 1 äpple ev 1 vitlöksklyfta 1 paket saffran ä 1/2 g 1 krm kajennpeppar 400 g inlagda sillfilée r GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen. 2. Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. 3.Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen. Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen. 4. Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras. Rekvisita från bl a Designtorget, Åhléns och Kosta Boda/Orrefors. •
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40