Buffé 1
Babybroccoli Bellaverde, sparrisbroccoli, broccol
ini… Kärt barn har många namn. Yotam använder den mjälla broccolisorten med små buketter och lång stjälk. Eller också groddar han späda broccoliskott och blandar ner i salladen. BROCCOLISALLAD MED SÖT TAHINI Knaprig grön sallad med dressing på sesampasten tahini, honung och soja. FÖR 4 PERSONER 500 g broccoli/bellaverde 150 g salladsärter 1 dl hackad koriander 2 ½ msk rostade svarta eller vita sesamfrön 1 tsk vallmofrön färsk koriander SÖT TAHINI 1 dl tahini 1 vitlöksklyfta (pressad) ½ tsk japansk soja ½ msk honung 1 msk äppelcidervinäger salt GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop alla ingredienser till såsen och krydda med ½ tsk salt. Späd ev med 2 msk vatten. 2. Skär broccolin i 6–8 delar på längden i samma storlek som bellaverden. 3. Lägg broccoli och bönor i kokande vatten och koka 3 minuter. Lyft upp grönsakerna med hålslev och lägg i en bunke med isvatten tills de är kalla. 4. Häll av och torka torra med kökshandduk. Blanda grönsakerna med såsen. Strö över koriander och frön. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Med grönt på tallriken är möjligheterna oänd liga. för att laga vanliga grönsaker men som ger helt olika karaktär åt maten. Ångkokning, bräsering, stekning och fritering, för att nämna några. Många är ju mycket medvetna om det när det gäller kött och fi sk, men med grönsaker är det inte lika tydligt. Det vill jag gärna dela med mig av, säger han. Trots den gröna repertoaren är han noga med att inte kalla sig vegetarian. – Jag är inte mycket för dieter och strikt ätande, och jag vill inte undvika något. Det är bara det att grönsaker är så mycket mer intressant än kött. Ta bara kött på bild som exempel. Det kan inte varieras så mycket för att se gott ut, men med det gröna på tallriken är möjligheterna oändliga. SÖT TAHINI BÄSTA såsen