Buffé 1
TRENDIGT! HET PÅ GRÖTEN Klassiker gör comeback Pe
rfekt till frukost, lättare lunch eller kvällsmat. Knäck i ett ägg så blir gröten extra krämig och mättande, tipsar Buffés medarbetare Therese Elgquist. Rivna morötter ger smak och färg. Toppingen kan varieras i all oändlighet. Satsa på olika konsistenser – tänk något nötigt, något bärigt eller fruktigt och något knaprigt, det blir oftast en bra kombo. Recept Therese Elgquist Foto Lennart Weibull MOROTSGRÖT MED MANDELRIPPEL & KOKOS Det är lite nybakad morotskaka över den här gröten. Krämigt mandelsmör, krasiga granatäppelkärnor och söt kokos ger det lilla extra. Therese Elgquist gillar gröt. Variera mera Therese tipsar om rivet äpple eller zucchini i gröten. Som topping passar färska eller frysta bär och frukt, hampaeller sesamfrön. Och så något nötsmör, till exempel av jordnöt eller cashew, utrört i lite vatten till en krämig sås. FÖR 1 PERSON 1 dl havregryn 1 dl riven morot 2 ½ dl vatten 1 krm kardemumma 1 krm kanel ½ krm vaniljpulver 1 ägg salt TOPPING 1 msk mandelsmör 2 msk granatäppelkärnor 1 msk rostade kokoschips ev fikon GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp havregryn, morot, vatten, 1 krm salt och kryddor i en kastrull. Låt koka på medelvärme 2 minuter, rör om då och då. 2. Ta från värmen och tillsätt ägget under omrörning. 3. Topping: Blanda ut mandelsmöret med 1 tsk vatten. 4. Servera gröten med mandelsmör, granatäpple, kokoschips och ev fi kon. FÖR ALLA Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre. Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. B U F F É 8 • 2015 31 BÄSTA grötspecial STARTEN! ica.se/buff e