Buffé 1
Laxsnittar att njuta av... KAVRINGS KANAPÉ MED RÖ
DBETS GRAVAD LAX Den intensivt rosa laxen blir en klar snackis på midsommarbordet. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i tre dygn innan den gravas. FÖR 10 PERSONER 700 g fryst, tinad laxfilé i bit med skinn 300 g rödbetor ½ dl salt ½ dl socker ½ dl brännvin (kan uteslutas) 10 skivor kavring 1 ask färskost med pepparrot (ca 125 g) 1 citron rödbetsskott eller dill GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och grovriv rödbetorna. 2. Lägg laxsidan på ett stort fat med kant. Gnid in laxens köttsida med salt. Strö över socker. 3. Sprid ut rödbetan över laxen och klappa in den i laxen. 4. Droppa brännvinet över laxen. 5. Täck fatet med plastfolie och lägg gärna några tyngder på. Låt stå i kylen ca 2 dygn. 6. Skrapa försiktigt bort rödbetorna. Skär laxen i så tunna skivor som möjligt. 7. Kantskär brödet och dela varje skiva. Bred på färskosten. Forma laxen till rosor. Lägg laxen på brödet, fi nriv lite citronskal över och garnera med rödbetsskott eller dill. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ. Fri från ägg, men kontrollera brödet. B U F F É 6– 7 • 2013 11